БОСТЪН (AP) — Разработчиците, доставчиците и потребителите на изкуствен интелект

...
БОСТЪН (AP) — Разработчиците, доставчиците и потребителите на изкуствен интелект
Коментари Харесай

Представител на Масачузетс предупреждава, че AI системите подлежат на закони за защита на потребителите, антидискриминационни закони

БОСТЪН (AP) — Разработчиците, доставчиците и потребителите на изкуствен интелект би трябвало да съблюдават съществуващите държавни закони за отбрана на потребителите, антидискриминация и дискретност на данните, предизвести основният прокурор на Масачузетс във вторник.

В консултация основният прокурор Андреа Кембъл уточни това, което тя разказа като необятно публикуваното нарастване на потреблението на AI и алгоритмични системи за взимане на решения от бизнеса, в това число технологии, фокусирани върху консуматори.

Съветът има за цел частично да подчертае, че съществуващите държавни закони за отбрана на потребителите, антидискриминация и сигурност на данните към момента се ползват за нововъзникващи технологии, в това число AI системи - макар сложността на тези системи - тъкмо както биха го създали във всеки различен подтекст.

„ Няма подозрение, че ИИ има голям и трогателен капацитет да бъде от изгода за обществото и нашата общественост по доста способи, в това число поощряване на иноваци...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР