БОСТЪН (АП) — Броят на бездомните семейства, търсещи спешен подслон

...
БОСТЪН (АП) — Броят на бездомните семейства, търсещи спешен подслон
Коментари Харесай

Масачузетс ще започне да отказва легла в приюти на бездомни семейства, поставяйки имена в списък с чакащи

БОСТЪН (АП) — Броят на бездомните фамилии, търсещи незабавен заслон в Масачузетс, наближава прага от 7500 фамилии, който надвишава губернаторът на Демократическата партия Маура Хийли споделя, че щатът към този момент не може да ги приема и вместо това ще сложи фамилиите в лист с чакащи, като дава приоритет на тези с най-големи потребности.

Хийли сподели, че не желае да вижда фамилии на улицата, само че че страната всъщност е достигнала своя потенциал за заслон. Ръстът в търсенето се дължи частично на вълната на мигрантски фамилии, навлизащи в щата.

Масачузетс се причислява към други райони, които се борят с напора от мигрантски фамилии, търсещи заслон. Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс разгласи, че лимитира престоя в заслон за мигрантски фамилии с деца до 60 дни. В Чикаго управляващите се стремят да реалокират мигрантите, търсещи леговище, от полицейските сектори и летищата на града в зимни лагери с солидни палатки.

В сряда броят на фамилиите в незабавен заслон в Масачузетс възлиза на 7488.

Критиците настояват, че решението на Хийли да ограничи настаняването в приюти нарушава щатския закон за „ правото на заслон “. Съгласно закона от четири десетилетия, Масачузетс е законно длъжен да обезпечи незабавен заслон на отговарящи на изискванията фамилии.

Съгласно проекта на Healey дамите, дребните деца и тези с остри медицински потребности и здравословни проблеми ще бъдат с приоритет. Държавата също по този начин обмисля да ограничи какъв брой дълго едно семейство може да остане в подслон, сподели Хийли.

Тъй като зимата не е надалеч, чиновниците се борят да предотвратят фамилиите да се окажат на улицата. Листовка, която страната е подготвила да раздаде на фамилиите, на които е отхвърлен заслон, предлага няколко благоприятни условия, като първата е „ да се върнете на последното несъмнено място, където сте отседнали “.

Във вторник Хийли разгласи стратегия за безплатна помощ от 5 милиона $ с цел да помогне на локалните организации да основат заслон за нощувка за фамилии и бременни лица без други благоприятни условия.

Законодателите от Масачузетс също обмислят сметката да отделят 50 милиона $ за основаване на едно или повече места, където бездомните фамилии биха могли да намерят краткотрайно леговище до момента в който чакат място за заслон.

Говорителят на Камарата на представителите на Демократическата партия Роналд Мариано сподели, че това може да бъде един огромен обект като Hynes Convention Center в Бостън или по-малки обекти, разпръснати из щата.

„ Къде ще отидат тези хора? “, сподели Мариано в сряда. „ Къде прекарват нощта, когато идват тук в петък вечер в 7 часа? Ще отидат ли непосредствено в (Бостън) Common и ще си легнат през нощта? “

Хийли сподели, че оказва напън върху федералните чиновници да ускорят процеса, посредством който мигрантите могат да получат позволение за работа и в последна сметка да изоставен системата за заслон, с цел да освободи повече място.

Отказването на фамилиите от незабавен заслон може да принуди някои да живеят в рискови условия, сподели Кели Търли, шеф на Масачузетската коалиция за бездомните.

Тя и други бранители на бездомните притиснаха законодателната власт да утвърди пари за огромен жилищен обект, сходен на този, разказан от Мариано.

„ Много сме загрижени, че след 40 години право на заслон, администрацията е напредват с проекта си, без да са сигурни, че има разполагаем заслон, ” сподели Търли.

Застъпниците, приветстващи новите мигранти в щата, споделят, че са загрижени по какъв начин да оказват помощ на тези, които нямат другари или семейство и нямат къде да останат.

„ Когато идват хора, изключително тези с бебета, изпращаме ли ги на улицата? “ сподели Geralde Gabeau, изпълнителен шеф на Института за фамилни услуги на имигранти в Бостън. „ Ние не ги изпращаме на улицата, тъй че имаме потребност от място, където да ги изпратим. “

Семействата сега са настанени на стотици места в 90 града в разнообразни уреди, от обичайни приюти до краткотрайни обекти като студентски общежития.

Щатската изпълнителна работа за жилищно настаняване и годни за живеене общности предходната седмица издаде насоки по отношение на идните промени в системата за заслон.

Най-висок приоритет ще се дава на фамилиите в непосреден риск от домашно принуждение или които имат бебе на възраст до 3 месеца, имат членове на фамилията с имунокомпрометирано положение, претърпяват високорискова бременност или включват член на фамилията с здравно устройство, по-специално трахеостомна тръба. Допълнителни равнища на приоритет ще вземе поради възрастта и медицинските потребности на членовете на фамилията.

Под управлението на фамилиите ще бъдат препоръчани налични единици за заслон въз основа на позицията им в листата с чакащи. Списъкът ще се обновява един път дневно и отговарящите на изискванията за заслон ще се свържем по имейл, телефонно позвъняване и текстово известие. Семействата в листата за очакване за шест месеца или повече ще би трябвало да преминат през друга оценка.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР