Босовете на криптопирамидата Нексо (Nexo) Коста Кънчев и Антони Тренчев,

...
Босовете на криптопирамидата Нексо (Nexo) Коста Кънчев и Антони Тренчев,
Коментари Харесай

ИЗДИРВАНЕ: Босовете на NEXO избягали от България с куфар диаманти и 200 кила злато

Босовете на криптопирамидата „ Нексо ” (Nexo) Коста Кънчев и Антони Тренчев, които ще бъдат търсени с „ Интерпол “, са избягали от България единствено седмица преди огромната интернационална полицейска акция, извършена в София на 7 януари, научи „ Уикенд “ от свои източници, осведомени в елементи с следствието на мега аферата за милиарди долари.

Заради бягството на главните настоящи лица в криптосхемата, сега тече вътрешно следствие в Министерство на вътрешните работи поради подозрения, че високопоставени родни антимафиоти са ги извели от страната.

Все още не е обяснен и въпросът за какво Коста Кънчев и Антони Тренчев не са били сложени под непрекъснато полицейско наблюдаване. Неофициално се твърди, че Кънчев и Тренчев съзнателно не са следени по гледище на британските служби, с цел да не бъдат подплашени и с цел да се предотврати възможен теч на информация към разследваните.

Тандемът Кънчев – Тренчев за последно се прибира в България в края на септември 2022 година Това се случва единствено дни, откакто основният прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс разгласи, че не разрешава активността на Nexo на територията на най-богатия американски щат и стартира федерално следствие за повсеместни измами на над 93 000 клиенти на криптобанката в Съединени американски щати.

Към следствието против Nexo се причисляват и още 7 американски щата, а управляващите афишират гореща телефонна линия, на която да се подават сигнали от излъгани клиенти. До този миг хиляди хора са алармирали, че са били излъгани. Един от ограбените – Д.В. твърди, че е ощетен с над 16 милиона $.

Във Англия и Израел също започва следствие против Nexo, откакто службите на Острова засичат комплицирани и многоходови финансови интервенции – Кънчев и Тренчев теглят средства от криптопортфейла на сдружението и ги пренасочват към свои капиталови портфейли.

Твърди се, че единствено за последните 3 месеца босовете на Nexo са източили над Щатски долар 1,5 милиарда, като парите са минали за малко през Швейцария и през офшорна банка на Карибския басейн.

През септември пък в България идва спецагент на ФБР, представящ се с семейството Уилсън. Агентът е настанен в резиденцията на юридическия консултант към посолството на Съединени американски щати в България Джесика Ким в полите на Витоша.

Агентът на ФБР Уилсън (фамилията му може да е псевдоним – б.р.) управлява интернационалното следствие в България и координира пристигналите у нас представители на израелските служби МОСАД и британските служби за сигурност. В интернационалното следствие против Nexo от страна на България работи ДАНС.

Реклама

Остава мистерия по какъв начин макар съществуването на цели четири разследващи служби, Коста Кънчев и Антони Тренчев са съумели да изоставен страната, без да бъдат арестувани.

Със сигурност се знае, че двамата са били в България сред 10 ноември и 27 декември – ден преди Коледа Коста Кънчев е засечен да гуляе с другари в тузарското столично заведение „ Едитори “, а Тренчев е видян да мери костюми в бутика на „ Дзеня “, помещаващ се на партера на Президентството, който е благосъстоятелност на майка му Илияна Алипиева.

Докато са в България, Кънчев и Тренчев съумяват да сключат последната си огромна имотна договорка към този момент – заплащат в брой 50 милиона лв. за офис постройка в столичния квартал „ Лозенец “. Сделката с продавача Заки Маджид публично е приключена на 11 ноември 2022 година, като прави усещане, че тя въобще не е отразена в Имотния указател, защото е завършена посредством придобиване на сдружението „ Мирастар “.

Твърди се, че Кънчев и Тренчев са платили в брой 50 милиона лв. на представителя на сладкарниците KFC за България за голямата бизнес постройка, само че са употребявали покупката нацяло ново сдружение за имотната договорка, с цел да може да пренасочат пари от криптопортфейлите си с съображение за изтегляне и да се снабдят с финансиране от банка, оперираща в офшорна зона в Съединени американски щати.

През последните 2 месеца, до момента в който са към момента в България, Тренчев и Коста Кънчев със съдействието на няколко индивида, измежду които и вносителят на часовниците „ Ролекс “ в България, купуват голямо количество диаманти и капиталово злато.

„ Има данни за покупката на над 200 кг капиталово злато от „ Табекс “, както и за солидно количество диаманти. Диамантите са купени от Турция, като представител на ювелирната компания „ Zen diamond ” особено идва от Истанбул в София, с цел да подписа голямата договорка “, разкрива пред „ Уикенд “ осведомен с следствието против босовете на Nexo.

Разследващите пирамидата Nexo обаче позволяват голям гаф, евентуално дължащ се на бъг в системата на „ Гранична полиция “. В края на декември, единствено седмица преди да бъде даден ход на акцията, Коста Кънчев и Антони Тренчев напущат страната, само че това не е отразено в системата за влизащи и преминаващи границата. Според данни на „ Уикенд “, Коста Кънчев е чествал Нова година на Бахамите, допуска се, че с него е бил и Антони Тренчев.

Съществуват и подозрения, към този момент недоказани, че босовете на Nexo са изведени скрито от България през сръбската или турската граница с посредничеството на някогашния върховен служител на реда Владимир Петев, който е началник на сигурността в сдружението за търговия с криптовалута.

Пълния текст четете на страниците на „ Уикенд “
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР