Босовете на Формула 1 имаха кризисна среща в понеделник вечер

...
Босовете на Формула 1 имаха кризисна среща в понеделник вечер
Коментари Харесай

Радикални решения обмислят за Формула 1 заради финансовата криза

Босовете на Формула 1 имаха спешна среща в понеделник вечер и явно, че нещата отиват към радикални решения, с цел да избегне тежка икономическа рецесия.
Пандемията и тоталното прекъсване на надпреварите към този момент оказва резултат, като някои тимове разпуснаха чиновниците си краткотрайно без възнаграждение.
Тема номер 1 все още е дали да се понижи още таванът на бюджетите на тимовете - той към този момент бе сгънат от 175 до 150 милиона $ за сезон 2021. Но предлагането е да се намерения за още по-голяма рестрикция - 125 милиона.
Решение се чака да бъде взето през тази седмица. Досега не беше отсрочено във времето въвеждането на измененията в разпоредбите, което по този начин или другояче отиде за сезон 2022, вместо за идната година.
Монца остава във Формула 1 най-малко до 2024 година
Предложение обаче имаше и в това отношение - да се анулира чак за 2023 година Подобна смяна идва със съществени разноски, каквито се чака да се окажат непостижима тежест за някои тимове толкоз скоро след рецесията, която се задава след края на пандемията и ограниченията за нейното преодоляване.
" Ферари " е един от съперниците на свиването на бюджетите под 150 милиона $, има и поддръжката на " Ред Бул ". Според BBC третият водещ тим във Ф1 - " Мерцедес ", приема, че може да се работи и със занижената сума от 125 милиона.
Всички дребни тимове - на процедура, останалите отвън огромната тройка, желаят по-нисък таван. В противоположен случай те са изправени пред допустимо най-лошия сюжет, а за някои той ще е банкрут и отвод от надпреварата.
Разбира се, на срещата е обсъждано и възможното пускане на сезона като времеви диапазон.
Има отзиви, че е допустимо това да се случи и без аудитория, само че надвива общата убеденост, че стартове би трябвало да има тогава, когато е допустимо те да се проведат със фенове.
Възможно е да бъде дислокиран календарът и да се стартира от Гран при в страна и континент, където е допустимо това да се случи в края на юни или началото на юли, като първи вероятен вид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР