Босненецът Дамир Джумхур спечели първ титла от турнир от АТП

...
Босненецът Дамир Джумхур спечели първ титла от турнир от АТП
Коментари Харесай

Дамир Джумхур с първа титла за своята родина от турнир от АТП

Босненецът Дамир Джумхур завоюва първ купа от шампионат от АТП за своята татковина. Само преди месец той беше на прага да изхвърчи от Топ 100 в международната класация, само че през вчерашния ден победи на финала в Санкт Петербург (Русия) италианеца Фабио Фонини с 3-6, 6-4, 6-2.

 Сесил Каратанчева отпадна на четвъртфиналите на шампионата в Албъкърки
Край с победната серия на Сесил Каратанчева

Българката си потегля от Албакърки с 2027 $ и 21 точки за международната класация

Мачът се игра на твърда настилка в зала, като домакините бяха избрали оптимално муден варинат на покритието. Фонини завоюва първия сет след два пробива и съумя да върне брейк в средата на втората част. След това Джумхур завоюва 8 от идващите 10 игри и завоюва 180 хиляди $ от наградния фонд.

Босненът завоюва пет срещи с цел да тримфира в шампионата. Първо преодоля италианеца Паоло Лоренци с 7-5, 7-5. Във втория кръг се оправи с постоянно усмихнатия кипърец Маркос Багдатис с 6-4, 7-6(4). Най-труден беше четвъртфиналния му мач против британеца Лиам Броуди, когато изоставаше с пробив в третата част, само че се измъкна с 6-3, 2-6, 6-4. На полуфинала изигра два сета против германеца Ян-Ленард Щруф и се наложи с 6-3, 7-5.

 Фабио Фонини
Източник:

Фабио Фонини
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР