Босненец построи въртяща се къща, за да удовлетвори желанието на

...
Босненец построи въртяща се къща, за да удовлетвори желанието на
Коментари Харесай

Мъж построи на жена си въртяща се къща, защото искала разнообразна гледка

Босненец построи въртяща се къща, с цел да удовлетвори желанието на брачната половинка си за разнообразна панорама през прозореца, оповестява Асошиейтед прес.

Макар да не може да се мери с Тадж Махал, фамилната къща в дребния босненски град Сърбац също играе ролята на самобитен монумент на любовта, отбелязва организацията. Сградата е издигната от 72-годишния Воин Кусич за брачната половинка му Любица.

Постройката със зелена фасада и червен покрив може да направи цялостен кръг от 360 градуса, предава Българска телеграфна агенция.

" След като доближих преклонна възраст и децата ми поеха фамилния бизнес, най-сетне имах задоволително време, с цел да извърша желанието на брачната половинка си " да може да трансформира ревюто на стаите в къщата си, когато изиска ", споделя Кусич.

Къщата се върти към седемметрова ос, проектирана от Кусич, а гледката се променя от равнища с царевица и земеделска земя към гори и река при мечтаната скорост. При най-бавния ритъм къщата може да направи цялостен кръг за 24 часа, а при цялостна скорост реализира това за 22 секунди, изясни сръчният босненец пред Ройтерс.

Проектът е лишил на мъжа шест години, без да включва времето на престоя му в болница заради здравословен проблем. По думите му къщата е по-устойчива на трусове от стационарните жилища.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР