Босна и Херцеговина вече има победа при първото участие на

...
Босна и Херцеговина вече има победа при първото участие на
Коментари Харесай

Коефициент 101:1 при първата победа за Босна и Херцеговина в еврогрупи

Босна и Херцеговина към този момент има победа при първото присъединяване на клуб от тази страна в груповата фаза на който и да е европейски футболен шампионат.

Честта да го направи се падна на “Зрински ”, който през последните години бе отстраняван в предварителните кръгове от “Ботев ” (Пд) и “Лудогорец ”. Сега обаче отборът от Мостар се показа по-добре и записа името на страната измежду класиралите се в главната скица на евротурнирите.

В първия кръг от група Е в Лигата на конференциите “Зрински ” одобри “АЗ 67 Алкмаар ” и към края на първото полувреме гореше с 0:3. За холандците се разписаха Ван Бредероде, Майнанс и Де Вит, с което направиха коефициента за победа на домакините 101:1.

Това не е чак толкоз рядко при букмейкърите, означават постоянни участници. На същия коефициент е можело да се залага, че “Цървена звезда ” ще приключи с победа първото полувреме вкъщи против “Манчестър Сити ” в Шампионската лига, което в действителност се случи.

Обратът за “Зрински ” започва с гол на Звонимир Козул в 48-ата минута, само че въпреки всичко малко на брой имаха вяра, че чудото е допустимо. Оптимизмът измежду почитателите на домакините набъбна в 68-ата, когато Йосип Чорлука направи 2:3, с цел да се стигне до 71-ата, когато Адил Хърванович изравни. Победното попадение бе дело още веднъж на Козул 10 минути преди края на постоянното време.

Въпреки че съставлява Босна и Херцеговина, “Зрински ” е клуб на етнически хървати. Знамето на Хърватия го има в емблемата, а в състава бяха 13 етнически хървати.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР