Босна и Херцеговина ще получи нови 700 милиона евро инвестиции

...
Босна и Херцеговина ще получи нови 700 милиона евро инвестиции
Коментари Харесай

Босна и Херцеговина получава €700 милиона за пътища

Босна и Херцеговина ще получи нови 700 милиона евро вложения в пътната си инфраструктура от Европейската банка за възобновяване и развиване, оповестиха от институцията. Днес бе подписан меморандума сред министъра на превоза на страната и Европейска банка за възстановяване и развитие.

Инвестиционната стратегия за интервала 2018 - 2020 година планува 700 милиона евро, които да бъдат вложени в разширение на пътната инфраструктура и построяването на модерни автомагистрали. Това е и едно от основните условия за интеграцията на стопанската система на страната и укрепване на връзките ѝ със Западна Европа.

Подобряването на транспортните връзки е и от сериозно значение за конвергенцията на стопанските системи на Западните Балкани. " С тези планове Босна и Херцеговина ще се приближи до мястото, което ѝ се поставя - центъра на Европа ", сподели президентът на Европейска банка за възстановяване и развитие Сума Чакрабарти.

Страната към този момент получи към 100 милиона евро за същите цели от 2015 година насам от Европейската комисия. Само Европейска банка за възстановяване и развитие пък е вложила над 2,1 милиарда $ в 146 плана в Босна и Херцеговина./ money.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР