Босия в гладна стачка 29-и ден, чака оставка на МосковскиЩе

...
Босия в гладна стачка 29-и ден, чака оставка на МосковскиЩе
Коментари Харесай

Босия в гладна стачка 29-и ден, чака оставка на Московски
Ще

Босия в гладна стачка 29-и ден, чака оставка на Московски
Ще стачкувам до момента в който изпълнят изискванията ми, а точно желая незабавната оставка на Ивайло Московски и разпадане на незаконното Народно заседание, което е нарушило клетвата си и не работи в интерес на хората. Това сподели пред БГНЕС Николай Колев - Босия, който е в гладна стачка от 29 дни.

Той сподели, че е протестирал до 10 часа и сега си почива вкъщи, тъй като се изморява бързо. Колев се разгневи от обстоятелството, че служителите на реда, които пазят Народното събрание, не го позволяват до постройката единствено тъй като стачкува. Според него по този метод се нарушават конституционните му права.

„ Искам среща от 31 дни с ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева. Тя вместо да се срещне с мен ми изпраща лекарски екип. Днес той откри, че кръвното ми налягане е 95/65, като аз по принцип съм с високо кръвно. 5,6 е равнището на кръвната ми захар. Повече от 2 месеца не пия към този момент медикаменти ”, сподели Босия. Той увери, че само пие вода и взима няколко билки, които оказват помощ на организма му да не задържа вода. Колев е безапелационен, че е в положително психическо и физическо здраве.

Гладната стачка на Николай Колев- Босия тормози вътрешния министър Валентин Радев, който го прикани да приключи гладната си стачка и да не заплашва живота си. В същото време Радев разпореди инспекция по тъжба на жители за принуждение от страна на служители на реда. Радев изясни, че е разпоредил на основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов и на дирекция „ Инспекторат ” на Министерство на вътрешните работи да ревизират изнесените данни за дейностите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

Босия разяснява и апела на Радев. „ Кой е той да ме кандардисва вместо да си извършва прецизно по закон и конституция отговорности си. Това не му влиза в отговорностите му ”, безапелационен е Колев.

С апел да приключи стачката си към Босия се обърна и президентът Румен Радев. Той написа в профила си във Facebook, че „ Корупцията в никакъв случай няма да бъде преборена с бездейност и примирие, тя изисква гражданска готовност и честност, за която вие давате образец. Съзнавайки това, ви апелирам да прекратите вашата гладна стачка, която съумя да притегли вниманието на обществото към казуса. Сега на ход са институциите. България има потребност от вас", написа президентът.

„ Аз съм изискал среща с президента преди 30 дни, само че той ми я отхвърля, казвайки, че е предал декларацията ми на прокуратурата. Защо играе ролята на медиатор сред мен и прокуратурата, откакто аз съм я алармирал над 100 пъти? Аз желая от него да свика КСНС по тематиката с продажбата и пазаруването на изпити и шофьорски книжки на хора, които са душевен негодни да карат ”, сподели в умозаключение Николай Колев.Босия.

И през днешния ден гладната стачка на Николай Колев-Босия беше подкрепена от негови поддръжници извървяха дружно с него и боси пътя от Министерски съвет до Народно събрание. Походът на босите потегли от Министерския съвет, мина около Президентството, Министерство на превоза и към 10 часа приключи пред Народно заседание.

Пред постройката на Народното събрание участниците натрупаха камара от остарели обувки „ като монумент на корупцията и мизерията, знак на оголелия и обосял материално и духовно народ ”. Протестиращите приканиха жителите на София да оставят скъсаните си обувки, с цел да се издигне върха.

Утре още веднъж ще има митинг. Той ще е от 8,30 часа пред Народно събрание.

БГНЕС напомня, че на 12 юни Николай Колев - Босия разгласи, че стартира безсрочна гладна стачка в символ на митинг против това, че уволнени за корупция чиновници на Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация ” са възобновени на работа. Той предприе крайната мярка, откакто предходните му опити да притегли вниманието на институциите и на жителите към казуса не дадоха резултат.

Николай Колев-Босия е в гладна стачка към този момент 29-и ден. Той стачкува всекидневно. През миналите почивни дни Босия остана в дома си, с цел да стабилизира здравословното си положение. Колев е към този момент с инвалиден стол, защото изтощението не му разрешава да върви. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР