Bosch.IO, българското подразделение на Група Бош за проекти в областта

...
Bosch.IO, българското подразделение на Група Бош за проекти в областта
Коментари Харесай

Bosch.IO България търси български стартъпи

Bosch.IO, българското поделение на Група Бош за планове в региона IoT и AIoT, започва своята първа стартъп акселераторска стратегия в България - Bosch Startup Harbour. Програмата е основана в Германия и към този момент четири години се развива сполучливо на немския пазар, само че от тази година тя ще търси прохождащи софтуерни стартъпи и в България.

Bosch Startup Harbour е с дълготрайност от четири месеца, а стартъпите, които бъдат утвърдени ще получат менторска поддръжка от специалистите на Група Бош. Влизайки в програмата те ще работят по действителни планове, посредством които да валидират своите бизнес решения и модели. Стартъпите ще могат да се възползват и от образования и уъркшопи, както и от най-новите технологии и трендове в другите домейни. Идеята на програмата е по едно и също време да помогне за развиването на стартъпите, само че и да бъде от изгода за съответен бизнес проблем, за който Групата търси решение.

„ Чрез Bosch Startup Harbour oтваряме нови благоприятни условия за българската стартъп екоситема. Компанията е изключителнo любопитна към родните ни стартъпи и имаме вяра, че техните разработки могат да оказват помощ за развиването на нашия бизнес. В подмяна ние сме подготвени да им предоставим знанията си, ресурсите и най-опитните си специалисти, с цел да могат те да валидират концепциите си и да ги трансфорат в сполучлив бизнес модел “, разяснява Синиша Джукич, общоприет управител на Bosch.IO България.

Областите, в които компанията търси стартъпи, са следните:
Проследяване и минимизиране на екологичния отпечатък на електрическите колела Смарт термотехнологии Иновативни решения основани на свързани смарт датчици Зелени технологии с фокус върху енергийната успеваемост, кръгова и атомна стопанска система Metaverse и бъдещето на работното място Физически артикули с внедрени AI & ML технологии Supply chain и обмяна на данни Ново потомство услуги за комерсиални здания и публични обекти Иновативни решения в региона на горивни кафези, възобновими енергийни източници и smart grid
Крайният период за кандидатстване е 31 август 2022 година, а стартъпите могат да подават своите поръчки за посредством уеб страницата на Bosch Startup Harbour. Очаква се спечелилите да бъдат оповестени през есента, а повече за програмата може да научите тук.

Досега в Bosch Startup Harbour присъединяване са взели 35 стартъпа, разпределени в 6 разнообразни кохорти. Статистиката демонстрира, че процентът на оцеляване на участващите в програмата стартъпи е 80% след две години.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР