Босът написа протестно писмо до УЕФА, в което призовава британците

Босът написа протестно писмо до УЕФА, в което призовава британците ...

Боби Михайлов с писмо до УЕФА за английските провокации.


Босът написа протестно писмо до УЕФА, в което призовава британците да понесат санкция, ако самоволно напуснат терена и не спазят разпоредбите на евроцентралата.

Освен това Михайлов призовава от Англия да спрат с нагнетяване на напрежението и обидите към българските фенове, които не били расисти.

Писмото е адресирано до генералния секретар на УЕФА Теодор Теодоридис с копие до директора "Национални асоциации" Зоран Лакович и директора "Турнири" на УЕФА Джорджо Маркети.

Припомняме, че след мача на „Уембли" преди месец Михайлов също реагира на английските обвинения в расизъм, като изпрати писмо до шефа на Футболната асоциация на Острова Грег Кларк.

„С огромно чувство на разочарование се обръщам към Вас по повод коментари, които Българският футболен съюз, българската общественост и лично аз намираме за обидни заради несправедливото нарочване на българската публика като дискриминативно настроена, пише босът на БФС до УЕФА.

В Англия дискутират възможността да нарушат процедурите и протоколите на УЕФА и да напуснат терена в случай на дискриминационно отношение в предстоящите си гостувания в Чехия и конкретно в България - идея, чиято реализация би била строго наказуема според Дисциплинарния правилник на УЕФА.

Ние смятаме, че тази фиксация върху евентуални инциденти по време на мача в София е изключително несправедлива спрямо българските привърженици, българското общество и спрямо огромните усилия на БФС да осигури безпрепятственото провеждане на двубоя, който всички разглеждаме като дългоочакван празник.

Шокирани сме от опитите българските запалянковци да бъдат сочени с пръст като потенциални нарушители на реда и правилата и настоявам това поведение да спре, за да не се нагнетява напрежението преди мача на 14 октомври", допълва Борислав Михайлов. Утре вечер националният отбор на България излиза в протоколен мач срещу Черна гора, след като и двата тима са на дъното в групата с по едва 2 точки.

Надеждите на селекционера Красимир Балъков са, че тимът може да спечели първи точки под негово ръководство, след като досега спецът записа 4 загуби от 4 мача.

За двубоя в Подгорица в последния момент отпадна халфът Симеон Славчев който се разболя и остана в София, за да може евентуално да се възстанови за мача с Англия.

Мачът между България и Черна гора започва в 21:45 часа и ще бъде предаван по БНТ 1, а по същото време БНТ 3 ще излъчва пряко от Прага другия сблъсък от нашата група между Чехия и Англия.

Източник: cross.bg