Босът на Славия Венцеслав Стефанов коментира информацията, че от Международната

...
Босът на Славия Венцеслав Стефанов коментира информацията, че от Международната
Коментари Харесай

Венци: Вече явно на черния пуловер трябва да казваме тъмнобял

Босът на Славия Венцеслав Стефанов разяснява информацията, че от Международната мрежа за битка с расизма във футбола го проверяват за расизъм. От FARE признаха, че към този момент изследват задълбочено сигнал по отношение на президента на „ белите “.

Причина по тази причина са думи на члена на Изпълкома на БФС по време на конференция предишното лято. Тогава Стефанов употребява думи от сорта на „ бежанци и тем подобни”, „ ние вземаме такива от джунглите там по Амазонка” и други.

" Аз не преставам да си заставам зад думите, само че дано обаче те не бъдат вадени от подтекста. Тогава в действителност загатнах, че от време на време и ние в Славия взимаме футболисти от „ джунглите на река Амазонка “, в което не намирам нищо обидно “, съобщи Стефанов пред БЛИЦ.
" Що се отнася до другите класификации, на въпросната конференция аз цитирах някогашния състезател на Славия Абуд Омар. Той се беше оплаквал, че го наричали по този начин в съблекалнята. В същото време обаче самият Омар е наричал български футболисти „ бели педера**и “.

Вижте, в днешно време човек доста би трябвало да внимава, с цел да не го нападат за расизъм. Вече не черния пуловер не би трябвало да му споделяме, че е черен, а че е мрачен или тъмнобял “, съобщи още Венци.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР