Босът на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнър призна,

...
Босът на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнър призна,
Коментари Харесай

Хорнър приема обвиненията в измама като шокиращи и възмутителни

Босът на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнър призна, че е " шокиран и засегнат " от това, че шефът на Макларън Зак Браун упрекна отбора му в машинация и твърди, че клеветите са довели до такава степен, че децата на чиновници от Ред Бул са били освирквани в учебно заведение.

Хорнър седна до Браун на конференция преди Гран при на Съединени американски щати - първото съревнование, откакто Макс Ферстапен си обезпечи втора международна купа при водачите.

Ред Бул надвишиха предходната година бюджета от 145 милиона $, като се разбра, че допълните разноски са към 2,03 милиона.

По-рано през седмицата Браун писа до президента на ФИФА Мохамед бен Сулайем, като твърди, че финансовите нередности " съставляват машинация ".

Преди квалификацията в събота група от фенове освиркваха Ферстапен и му викаха " измамник ".

" Писмото на Зак е извънредно разочароващо ", сподели Хорнър. " Да ни упрекват, че сме лъжци и че вършим измами е шокиращо. Неприемливо е, че различен тим, без да разполага с обстоятелства и знания на детайлите, може да насочва сходни обвинявания ", сподели още шефът на отбора.

" По медиите бяха изкарани цифри, които са доста надалеч от действителността и това скапва вреди на отбора ни, на сътрудниците, на водачите и на щаба. Във време, когато от ден на ден се приказва за менталното здраве, виждаме обилни проблеми. Деца бяха освирквани в залите единствено тъй като са деца на чиновници на Ред Бул. Това не е вярно и се случва поради обвиняванията на другите тимове без обстоятелства ", възмути се той.

На Ред Бул му бе препоръчано съглашение с ФИА, в което ще се наложи да понесе финансови и спортни наказания. Отборът може да оспорва решението на ръководещите органи. При това състояние казусът ще се преглежда от самостоятелни съдии.

Има риск от по-сурови санкции, като на тима може да бъдат отнети точки в класирането на конструкторите, както и разногласието да продължи най-малко няколко месеца.

Смята се, че от Ред Бул са свели преразхода като вътрешен разход, свързани с отпуски по болест и градинарство, както и смяна по метода, по който се употребяват неизползваните аварийни елементи.

" Абсолютно и изрично не сме имали никакво преимущество ", сподели още Кристиан Хорнър.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР