Босът на Пари Сен Жермен Насер ал Келаифи е получил

...
Босът на Пари Сен Жермен Насер ал Келаифи е получил
Коментари Харесай

Босът на ПСЖ обвинен в корупция

Босът на Пари Сен Жермен Насер ал Келаифи е получил задочно обвиняване от френските управляващи за корупция. То е във връзка организацията на Световното състезание по лека атлетика, което ще се организира в Катар през октомври.

Според прокуратурата, той е взел участие в нередности при процеса на кандидатурата на Доха за шампионата. Всъщност, въпросните нередности са и за кандидатурата на арабската страна за 2017 година, която обаче беше извоювана от Лондон.

Той е трябвало да се яви пред съда в Париж на 16 май, само че тогава не е бил във Франция. Затова е получил задочно обвиняване посредством призовка. Според обвиняването, той е направил две заплащания на обща стойност 3.5 млн. $ на компания, която е благосъстоятелност на някогашния президент на Международната атлетическа федерация Ламин Диак, който е и член на МОК.

Вярва се, че по този метод е подкупил формалните лица за избора на Доха за хазаин на международния шампионат първо през 2019 година, откакто се провалил в същия опит и за форума през 2017 г.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР