Босът на Форс Индия Отмар Шафнауер се разяри от решението

...
Босът на Форс Индия Отмар Шафнауер се разяри от решението
Коментари Харесай

Наказанието на Хюлкенберг е подигравка със спорта


Босът на Форс Индия Отмар Шафнауер се разяри от решението на стюардите да санкционират неговия водач Нико Хюлкенберг с 5 секунди добавено време и го назова "подигравка със спорта ". Нико редуцира завоя, до момента в който изпреварваше Серхио Перес при започване на надпреварата, само че вместо да му бъде подредено да върне позицията, той получи наказване.

Маневрата на немеца му разреши да дръпне преднина на Перес и даже да излезе пред неговата Форс Индия след прекъсването в бокса. Въпреки наказването, Хюлкенберг приключи шести, което разреши на Рено също да заемат шесто място в крайното класиране при конструкторите, пред съперниците им от Торо Росо и Хаас.

Шафнауер, обаче, си остана извънредно неудовлетворен от наказването на Нико, което се отрази на развиването на последното съревнование за сезона на Форс Индия.

"Те завоюваха място в класирането при конструкторите, което значи повече пари за идната година " сподели Шафнауер пред Скай Спортс. "Подигравка със спорта е да се взимат непоследователни и несъответстващи решения. " Според Шафнауер, Хюлкенберг е трябвало да върне позицията по същия метод, както е направил с Грожан. "Наистина не мога да схвана какво си мислят ФИА " приключи шефът на Форс Индия.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР