Босът на Арда Стефан Пешев заяви, че клубът му не

...
Босът на Арда Стефан Пешев заяви, че клубът му не
Коментари Харесай

Стефан Пешев: Арда не е инициатор на декларацията, но това е най-доброто решение

Босът на Арда Стефан Пешев съобщи, че клубът му не е основател на пуснатата до медите по-рано през днешния ден декларация, съгласно която 10 клуба от efbet Лига желаят прекъсване на шампионата. Впоследствие Ботев (Пловдив) и Черно море, които бяха измежду подписаните, обявиха, че не са съгласни с декларацията. Пешев показа пред Sportal.bg и разочарованието си от думите на Атанас Караиванов: “Изолацията, в която хората са сложени в тези сложни времена, довежда до ментални проблеми у едни. Това решение е взето на маса с нож и вилица ". Той изясни и разминаването с " канарчетата " и " моряците ". Както е известно, само Левски, ЦСКА-София, Славия и Берое не бяха подписани в декларацията.
 Клубове от efbet Лига желаят финален завършек на сезона
“Искам да уточня през вашата медия, че ПФК Арда не е основател на тази декларация, а всички сътрудници дружно се обединихме към това предложение. Факт е, че беше изпратена до медиите от нашия клуб, само че и това беше в съгласие с останалите клубове. Аз съм приказвал с останалите сътрудници. Левски, ЦСКА-София и Славия на този стадий не желаят да избързват, а Берое беше срещу. Извинявам се за Черно море, защото там е станало неточност и разминаване, като никой не е приказвал с тях. Ботев (Пловдив) обаче дадоха единодушие. Това ми сподели персонално Георги Самуилов, който мислех, че движи нещата в Ботев. Казал е същото и на Христо Крушарски. Не желаеме ние да определим какъв да е първенец, и кой да изпадне.
 Поискаха с декларация прекъсване на efbet Лига, подписани клубове обаче отхвърлиха да са " за "
Това е предложение на всички клубове, което се надяваме да бъде прегледано и вероятно признато на изключителната колекция сред управителните органи на българския футбол в понеделник. Първенство с 16 тима ще бъде по-добре, ще бъдат понижени и разноските за осем кръга. От Витоша са наясно, че правилникът е подобен, че последният изпада. Говорено е с огромна част от Втора лига и всички са съгласни. ЦСКА 1948 и Септември са постоянни финансово клубове. За управлението на ПФК АРДА здравето на футболистите е преди всичко и ние прилагаме всички предписани ограничения от БФС, Народното събрание, държавното управление и националния спешен щаб. Другите сътрудници са безапелационни, че здравето на техните играчи е най-важно.
 Арда с конкретизиране за декларацията Според мен персонално състезание няма да има. Този призрачен сън, който изживява България и целият свят с тази пандемия, не се знае по кое време ще приключи. Специалисти споделят, че пикът ще бъде в края на април, което значи, че няма по какъв начин да се играе.
Затова с сътрудниците предлагаме тези неща. Категорично съм срещу футбола да желае помощ от страната, изключително в този сериозен миг за цялата страна. Видях, че се разясняват такива неща, само че това е парадокс. Държавата оказва помощ прекомерно доста на футбола, в това число и на Арда, за което сме признателни.

Това е още една от повода, поради която предлагаме тези неща, защото в случай че няма футбол няколко месеца, а клубовете би трябвало да заплащат, ще има несъмнено и банкрутирали клубове. Тази пандемия ще нанесе големи вреди и на бизнеса. Пак дублирам, че здравето на играчите, треньорите и фамилиите им е най-важното, по тази причина се оферират тези неща. Представете си, в случай че един футболист чужденец се разболее, когато се възобнови шампионата, в случай че се възобнови. Не ми се мисли”, разяснява Пешев пред Sportal.bg.
 Атанас Караиванов: Изолацията довежда до ментални проблеми у някои хора (видео)
“Много съм отчаян от изявлението на Атанас Караиванов. Звъняха ми доста от сътрудниците, които също не могат да повярват. Ние не сме получили позвъняване от Професионалната лига, с цел да знаем какво се случва. Това незнание също ни подбуди да пуснем тази декларация с сътрудниците. Ние не сме обиждали никого. Не разбирам, за какво би трябвало да бъдем обиждани: Изолацията довеждала до ментални проблеми у едни. Решението е взето на маса с нож и вилица ". Не, не е взето на маса. Това е единомислещо мнение, откакто бяха извършени диалози с клубовете”, показа Пешев.

" Поздравявам Кирил Домусчиев и му поисквам бързо възобновяване за дарението, което направи. Заслужава възторженостти, а военачалник Венцислав Мутафчийски заслужава монумент. Също по този начин и цялото държавно управление за съответните ограничения в битката с ковид. Дано всичко да се оправи по-бързо и да има допустимо минимум данни за България. На фона на проблемите в България, а и в света, ние през днешния ден си чешем езиците за нелепости. Надявам се, че в понеделник футболните хора ще вземат решение и скоро да има изясненост, какво ще се случи, защото здравето е най-важно”, добави Пешев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР