Боряна Калейн успя да влезе в топ 10 след квалификациите

...
Боряна Калейн успя да влезе в топ 10 след квалификациите
Коментари Харесай

Боряна Калейн се класира за финала в индивидуалната надпревара

Боряна Калейн съумя да влезе в топ 10 след квалификациите при самостоятелната конкуренция по време на Олимпийския шампионат по художествена гимнастика в Токио. „ Беше тежко съревнование, само че аз дадох максимума от себе си “, показа българската състезателка по художествена гимнастика пред Българска национална телевизия, като призна за леките неточности, които е позволила при съчетанията си. Въпреки това тя получи оценка от 24.100 за играта си с обръч, 25.800 – за топка, 19.150 – за лента, а най-високо Боряна бе отличена за съчетанието с бухалки – 26.600. Тя приключи на пето място след третия апарат и на осмо след финалното си излизане.

„ Пожелавам си да играя по-уверено “, показа Калейн за финала, който я чака.

За страдание, Катрин Тасева остана отвън топ 10, макар че тя беше на десета позиция след третия апарат. За нея това се оказа последното съревнование, тъй като гимнастичката показа, че поставя завършек на спортната си кариера след присъединяване си на Олимпиадата в Токио. По време на квалификациите Катрин записа следните резултати: 24.450 за обръч, 24.600 за топка, 24.400 за бухалки и 17.650 за лента, които й осигуриха 14-о място.

На първо и второ място напълно неизненадващо се подредиха сестрите Дина и Арина Аверини, които не престават да бъдат непобедими и съществени кандидати за медалите, а на трето остана Линой Ашрам.

Финалът е на следващия ден и стискаме палци за Боряна Калейн. В утрешния ден започва конкуренцията и при ансамблите в художествената гимнастика. 

 
Първи златен орден за България! Браво, Ивет Горанова!

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР