Боряна Калейн спечели титлата на топка и бронзов медал на

...
Боряна Калейн спечели титлата на топка и бронзов медал на
Коментари Харесай

Боряна Калейн с два златни медала на ЕП в Израел

Боряна Калейн завоюва купата на топка и бронзов орден на финала на обръч на Европейското състезание по художествена гимнастика в Тел Авив (Израел). Българката показа извънредно мощно съчетанието си с топка и с 35.350 точки взе златото. За нея това е трети орден от шампионата след среброто в многобоя и бронза на обръч.

Не след дълго Калейн завоюва втората си европейска купа на шампионата в Тел Авив, откакто победи на лента с оценка от 34.050 точки. Тя закри надпреварата при индивидуалистките, излизайки с финален стартов номер, като показа съчетанието си по страховит метод.

На обръч Калейн изигра мощно композицията си и получи оценка от 33.900 точки. От българския щаб незабавно подадоха контестация, само че тя беше отхвърлена от съдиите. Втората българка Стилияна Николова позволи неточност и се подреди осма с 30.500 точки.

В самостоятелната конкуренция при девойките и дамите България приключва със седем медала, три от които златни. В отборната конкуренция при девойките Дара Стоянова и Елвира Краснобаева приключиха с бронз, а в отборното при дамите българките са шампионки на Стария континент. 
Източник:БТА  
Снимка: Фейсбук/БФХГ

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР