Боряна Калейн спечели две титли във финалите на отделните уреди

...
Боряна Калейн спечели две титли във финалите на отделните уреди
Коментари Харесай

Боряна Калейн с две титли от Европейското по художествена гимнастика

Боряна Калейн завоюва две трофеи във финалите на обособените уреди на Европейското състезание по художествена гимнастика в Тел Авив. Родната гимнастичка победи със златото на топка и лента. А на обръч завоюва бронзово отличие.

 

Със комбиниране на песента Излел е Дельо бунтовник, Калейн получи оценка от 35,350 точки и завоюва европейската купа на лента. Втората купа за Калейн пристигна на топка, където с съвършено изиграна комбинация, тя си заслужи 34,050 и ново европейско злато. Бронзът си на обръч тя завоюва с оценка от 33,900.

Във финала на бухалки Боряна Калейн позволи неточност, поради която разумно остана отвън призовите места.
Така България приключи Европейското състезание по художествена гимнастика с общо 7 медала. Три от тях са златни. Освен двата на Боряна Калейн, съставът ни победи в отборната конкуренция, а по един бронз при девойките завоюваха Дара Стоянова и Елвира Краснобаева.

 

" Доволна съм. Има неща, които не се получиха на съчетанието с бухалки, само че това се дължеше на дългото съревнование, на умората, на това, че просто не съумях да се събера и да се активизирам задоволително.

 

Но несъмнено съм щастлива от тези финали, устоях лентата, устоях топката и обръча, тъй че не мога да се веселя повече, в сравнение с се веселя сега. Не мога да кажа кой орден тежи най-вече, тъй като всички те са извоювани с доста пот, кръв, труд, сълзи по време на подготовка. Всеки един орден е просто скъп ", показа Калейн пред БНР
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР