Боряна Калейн се нареди на четвърто място и в многобоя

...
Боряна Калейн се нареди на четвърто място и в многобоя
Коментари Харесай

Боряна Калейн е четвърта в многобоя на световното първенство

Боряна Калейн се подреди на четвърто място и в многобоя на международното състезание по художествена гимнастика в Китакюшу (Япония). Татяна Воложанина, за която това беше дебют в шампионат на планетата, се подреди на седмо място.

Калейн събра 102.450 точки и още веднъж остана в подножието на медалите. Тя позволи неточност в съчетанието с бухалки, в което изпусна апарат и получи 25.850 точки. На лента Калейн получи 22.500. За съчетанието си с топка българската гимнастичка получи 27.700, а на обръч - 26.400.

За Калейн това е второ следващо четвърто място в многобой на международно състезание, откакто приключи на същата позиция и в Баку преди две години. Тя записа общо четири класирания на четвърто място на международното в Япония. На финалите на обособените уреди Калейн на обръч, топка и.

Воложанина не позволи неточности в съчетанията си и приключи на седмо място в многобоя в дебюта си с 96.600. Тя получи 24.700 на топка, 24.600 на обръч, 25.200 на бухалки и 22.100 на лента.

Шампионка в многобоя стана Дина Аверина. Рускинята завоюва международна купа в многобоя за рекорден четвърти път, като изпревари българките Мария Гигова и Мария Петрова, както и сънародничките си Евгения Канаева и Яна Кудрявцева. Аверина си потегля от Япония с пет златни медала, а в кариерата си към този момент има общо 18 златни оценки от международни шампионати, с което усъвършенства върха на Канаева от 17.

Втора в многобоя със 105.300 остана Алина Харнаско (Беларус), а на трето място се подреди Арина Аверина със 103.200.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР