Боряна Калейн продължава с отличните си изяви на Световното първенство

...
Боряна Калейн продължава с отличните си изяви на Световното първенство
Коментари Харесай

Калейн силна и в третия ден на СП, отборно вървим трети

Боряна Калейн продължава с отличните си изяви на Световното състезание по художествена гимнастика в Баку. След като през вчерашния ден се подреди пета във финалите на обръч и топка, през днешния ден тя получи най-силна оценка от родните грации и на бухалки. Калейн беше по-спокойна и разкрепостена от предходните два дни и получи 21.350 точки на бухалки (12.200 за компликация, 8.150 за изпълнение). С този резултат тя заема краткотрайното четвърто място след първите два потока на уреда. С 24.250 точки (15.000 за компликация и 9.250 за изпълнение) убедителон води Арина Аверина, втора е Дина Аверина с 24.000 точки, а третата рускиня Екатерина Селезньова получи 22.600 за третата позиция.

Катрин Тасева и през днешния ден стартира с неточност на бухалки първоначално, като по-късно пордължи чисто, само че с 20.400 (12.700 за компликация, 7.700 за изпълнение) е на краткотрайната пета позиция.

Капитанът на отбора Невяна Владинова игра чисто, само че спести някои майсторства и заслужи оценка от 20.300 (12.000 за компликация, 8.300 за изпълнение), и заема краткотрайната шеста позиция.

В квалификацията за многобоя самостоятелно Калейн държи краткотрайната трета позиция след Дина Аверина (Русия) и Линой Ашрам (Израел) и е с над 2 точки пред Никол Зелихман (Израел). С трите мощни изигравания досега тя си подсигурява място в по-силния поток за надпреварата в петък, в което ще се раздават и олимпийските квоти. Много евентуално е Катрин да бъде в по-слабия поток.

Отборно сме трети, само че още не са играли Беларус, Украйна, Италия, Съединени американски щати.

Утре българките не престават присъединяване си със съчетанията на лента.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР