Боряна Калейн показа най-стабилна игра и спечели контролното състезание на

...
Боряна Калейн показа най-стабилна игра и спечели контролното състезание на
Коментари Харесай

Калейн спечели контролното преди Москва, травмата спря Владинова

Боряна Калейн сподели най-стабилна игра и завоюва контролното съревнование на националния тим по художествена гимнастика при индивидуалистките. То бе извършено в подготвителната зала "Арена Армеец " пред възторжени фенове. Калейн изигра по доста добър метод три от съчетанията си, като позволи неточности единствено при последното изиграване - на лента, когато в залата се появи течение, пречещо на придвижването на този апарат.

Второто място зае Катрин Тасева, трета се подреди Ерика Зафирова, четвърта е Петя Борисова, а от главния състав на индивидуалното-жени присъединяване не взе само контузената лидерка на отбора ни Невяна Владинова. Тя участва в залата и напълно скоро ще възобнови тренировки, само че няма да се бърза с стартирането на Невяна по надпревари, преди контузията на глезена да отшуми изцяло. Контузията е получена по време на лагера на Спортпалас, където тя е стъпила изкривено. Това е втората контузия за Невяна от началото на годината, откакто излекува тази на коляното.

На контролното съревнование взеха присъединяване и състезателките от разширения състав на националния отбор-жени - Галатея Герова, Йоана Николова, Марина Иванова и Боряна Писова.

Като цяло националките в самостоятелното позволиха някои неточности в обособените си съчетания.

Боряна Калейн и Ерика Зафирова отпътуват за Москва, където през уикенда първата ще взе участие в първото Гран При за годината, а втората - в съпътстващия интернационален шампионат.

В съветската столица към този момент са и девойките старша възраст Татяна Воложанина и Анна Келман, които ще се опитат да завоюват едната допустима квота за България от 18-те налични за Европа за Младежките олимпийски игри през есента в Буенос Айрес. В случай, че сторят това, то квотата не е поименна и за МОИ може да замине тази от девойките, която по преценка на щаба е в най-хубаво положение преди Игрите.

Този уикенд натоварената стратегия за грациите ни от националния тим се попълня от присъединяване в интернационален шампионат в Будапеща. За там ще заминат дамите Петя Борисова и Галатея Герова, както и девойките Елизабет Йовчева и Вероника Любчова.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР