Боряна Калейн, Катрин Тасева и Невяна Владинова приключиха много успешно

...
Боряна Калейн, Катрин Тасева и Невяна Владинова приключиха много успешно
Коментари Харесай

Силен старт за индивидуалните грации и средна оценка над 21 на Европейското

Боряна Калейн, Катрин Тасева и Невяна Владинова завършиха доста сполучливо първия си спортен ден на Европейското състезание по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан). След общо 4 изигравания с топка и обръч междинната им оценка е над 21 точки. Те играят за отборно класиране с отбор девойки (6 от 8 оценки индивидуално) и за финалите на уредите.

Днес Боряна Калейн игра двете си съчетания и след първата спортна група е водач в класирането на тях. Дебютантката в тима ни стартира леко обезпокоена с обръч, само че получи отлична оценка след устойчиво изиграване (21.650 с 13.2 за компликация и 8.5 за изпълнение). На топка към този момент по-спокойна Бубето се раздаде и взе най-високата оценка досега –22.100 (13.4 и 8.7). Впечатление прави, че съдиите към този момент й дават по-добри резултати за осъществяване. И въпреки че предстоят още две групи може да предвидим, че тя ще бъде в двата финала.

Като любимец за старт в този на топка е и Катрин Тасева, която през днешния ден игра единствено един път. След доста мощно изиграване тя заслужи 21.600 (12.9 и 8.7) и е втора във краткотрайното класиране на уреда. Така е и Невяна Владинова на обръч. Капитанът на отбора ни стартира с изпускане, само че въпреки всичко мина 20-те точки – 20.400 (12.7 и 7.7). В нашата група от огромните ни противници бяха италианките, само че и Милена Балдасари и Александра Ажурджукулезе са много по-назад по отношение на нашите девойки, които топят преднината на „ скуадра адзура “ отборно.

Вчера отбор девойки зае десетото място с осъществяването си на 5 топки и има закъснение от 3.5 точки от водача Русия. От борещите се за медали Беларус, Италия и Украйна изпоставаме с съвсем 3 точки.
beautyinsport.com Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР