Борусия (Мьонхенгладбах) успя да се съвземе след кошмарното 0:4 от

...
Борусия (Мьонхенгладбах) успя да се съвземе след кошмарното 0:4 от
Коментари Харесай

Борусия се раздаде и превъзмогна шока от Лига Европа

Борусия (Мьонхенгладбах) съумя да се съвземе след кошмарното 0:4 от Волфсбергер в Лига Европа в четвъртък, като записа първа домакинска победа за сезона. Отборът от “Борусия Парк” вървеше към ново отчаяние, откакто до 74-ата минута губеше с 0:1 от Фортуна (Дюселдорф), само че с два гола на новото си острие Маркус Тюрам стигна до трите точки. Синът на Лилиан Тюрам донесе успеха в 87-ата минута. За него това са първи голове в Бундеслигата.

67' subbed on
75' scores the equaliser
87' scores the winner @MarcusThuram was the difference maker today #BMGF95 2-1 pic.twitter.com/JoIh3eGsgO
— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) September 22, 2019
С тази победа Гладбах събра 10 точки - с една по-малко от Байерн (Мюнхен). За Фортуна пък това е трето проваляне и общо четвърти следващ мач без триумф.

Гостите от Дюселдорф излязоха напред още в 6-ата минута, когато тъмнокожият Касим Нуху засече с глава.

Футболистите на Борусия дадоха всичко от себе си в търсенето на обрата. Те насочиха цели 11 изстрела в очертанията на вратата и в последна сметка това им донесе успеха. Тюрам изравни в 74-ата след подаване на Щефан Лайнер, а в 87-ата беше прецизен и за 2:1, откакто преди този момент Рафаел разтресе напречната греда. Първоначално страничният арбитър маркира засада при обстановката за второто попадение, само че след намесата на ВАР се видя, че голът е бил постоянен. Пореден мощен дуел направи вратарят на Фортуна Зак Стефен, който е преотстъпен от Манчестър Сити.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
КЛАСИРАНЕ Бундеслига 5 кръг, неделя 22 септември  Борусия Мьонхенгладбах 2:1краен резулат  Фортуна Дюселдорф
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР