Борусия (Мьонхенгладбах) се утвърди на трета позиция в Бундеслигата след

...
Борусия (Мьонхенгладбах) се утвърди на трета позиция в Бундеслигата след
Коментари Харесай

Човекът за гостувания донесе нови 3 т. на Борусия

Борусия (Мьонхенгладбах) се утвърди на трета позиция в Бундеслигата след сложен триумф с 1:0 при визитата си на Байер (Леверкузен). По този метод и след 18-ия кръг “жребчетата” остават на 3 точки от втория Байерн (Мюнхен). Аласан Плеа осъществя единствения гол в 37-ата минута. За френския нападател това е десето попадение в дебютната му акция в немския хайлайф и което е още по-ценно за тима му - осмо на непознат терен.

Gladbach are not ready to give up on that title race just yet

Dortmund | 42pts
Bayern | 39pts
Gladbach | 36pts #B04BMG 0-1 pic.twitter.com/oXZ0pzNGno
— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) January 19, 2019
Играчите на Леверкузен пропуснаха доста положения и заслужаваха най-малко точка. Дебют като техен треньор направи Петер Бос, който размени Хайко Херлих.

Бившият ментор на Борусия (Дортмунд) заложи на обичаното си 4-3-3 с Кевин Фоланд на върха на офанзивата и Карим Белараби и Леон Бейли по крилата. Младите очаквания на Бундестима Юлиан Брант и Кай Хавертц действаха в халфовата линия.

Дитер Хекинг излезе със същата скица, като Ларс Щиндъл действаше най-отпред в компанията на Аласан Плеа и Торган Азар.

През първата част “аспирините” бяха по-активни в предни позиции, само че по този начин и нямаха чиста опция. Зомер пък отрази всички далечни изстрели. От своя страна гостите се възползваха от добра обстановка в 37-ата минута, при която Йонас Хофман изведе Плеа на позиция и с десния крайник той порази задачата.

Минута преди почивката стражът на Леверкузен Лукас Храдецки избави сигурен втори гол, когато Нико Елведи засече с глава.

Bayer Leverkusen 0-1 Gladbach HT

The visitors lead through Alassane Plea’s tenth league goal of the season, eight of which have come away from home - only Harry Kane has more on the road in Europe’s top five leagues.

Full stats and ratings at the break - https://t.co/1GkNNaT1fH pic.twitter.com/dDPjFtOtjN
— WhoScored.com (@WhoScored) January 19, 2019
Домакините започнаха надалеч по-добре второто полувреме и небрежно сътвориха две рискове след центрирания. В 54-ата Хавертц даже съумя да се озове самичък против Ян Зомер, само че вратарят чисто му лиши топката.

След още осем минути младият полузащитник отново се озова на съвършена позиция за гол, само че стреля едва и право в ръцете на Зомер.

Дойде и 67-ата минута, в която Бейли изиска углавен удар, само че съдиите бяха безапелационни, че вратарят не го е докоснал. Две по-късно и Фоланд беше обезверен от швейцарския пазач, който с лекост парира шута му.

Постепенно играчите на Байер започваха да се оголват в защитата и в 81-вата сантиметри лишиха Хофман от попадение за 2:0.

До края защитата в бяло не се пропука и трите точки отидоха на сметката на Борусия.

В идващия кръг Байер ще гостува на Волфсбург, а Гладбах ще спори с Аугсбург у дома. СТАТИСТИКА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА КЛАСИРАНЕ Бундеслига 18 кръг, събота 19 януари  Байер Леверкузен 0:1краен резулат  Борусия Мьонхенгладбах
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР