Борусия Мьонхенгладбах се добра до голямата цел за сезона -

...
Борусия Мьонхенгладбах се добра до голямата цел за сезона -
Коментари Харесай

Жребците завършиха отлично сезона в Бундеслигата и ще се наслаждават на Шампионска лига догодина

Борусия Мьонхенгладбах се добра до огромната цел за сезона - място в топ 4 и присъединяване в Шампионската лига следващата година след успех с 2:1 над Херта в последния кръг на Бундеслигата. По този метод те съумяха да изпреварят другия претендент за мястото Байер Леверкузен, който също реализира победа, само че въпреки всичко остана на две точки до заветното четвърто място.

Домакините започнаха съвършено и съумяха да открият резултата още в седмата минута, когато Брийл Емболо се пребори по прелестен метод в наказателното поле след дълъг пас към него на Матиас Гинтер, след което подаде на безусловно свободния Йонас Хофман, за който остана най-лесното - да прати топката зад Денис Смарш за 1:0.

След 20-ата минута домакините подвигнаха очевидно оборотите и сътвориха няколко отлични благоприятни условия за удвояване на резултата, само че неточни отигравания в последното допиране и положителните намеси на вратаря предотвратиха второ попадение. В 40-ата минута топката даже попадна във Флорйан Нойхаус фронтално против стража след неприятно изчистване, само че ударът му срещна дясната греда.

Второто полувреме стартира по този начин както приключи първото - домакините още веднъж бяха по-активния отбор и се опитваха да основават положения. В 54-ата минута се откри най-хубавото състояние до този миг за гостите, когато дълъг пас откри намери резервата Матю Леки непокрит в наказателното поле, само че ударът му мина над вратата на Ян Зомер.

В 63-ата минута Брайън Емболо бе изведен очи в очи с вратаря на гостите, само че се забави и разреши на Дедрик Боята да го догони и да му попречи. Подобна бе обстановката и няколко минути по-късно, когато още веднъж швейцарският национал съумя да нахлуе в наказателното поле, само че изстрелът му мина около лявата греда на вратаря.

Все отново разумното се случи в 78-ата минута, когато късо осъществяване на корнер хвана изцяло неподготвена отбраната на берлинчани, Йонас Хофман нахлу в наказателното поле и насочи чудесно подаване към далечната греда, където Емболо изпревари своя надзирател и изцяло несмущаван прати топката в мрежата на гостите. По този метод Хофман и Емболо си размениха позициите от първото попадение, а германецът върна жеста към швейцареца.

Гостите се добраха до почетно попадение в продължението, когато отличнен пробив по дясното крило на Джесик Нганкам приключи с чудесно подаване паралелно на голлинията и за Ведад Ибишевич не бе проблем да означи. Този гол постави завършек на срещата, както и на сезона за двата отбора в Бундеслигата. През идната акция играчите на Борусия заслужиха правото да се любуват на футбол в най-престижния европейски клубен шампионат, а Херта приключи на десето място.

КЛАСИРАНЕ

СТАТИСТИКА
Бундеслига 34 кръг, събота 27 юни  Борусия Мьонхенгладбах 2:1краен резулат  Херта
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР