Борусия Мьонхенгладбах и Вердер Бремен направиха зрелищно равенство 2:2 в

...
Борусия Мьонхенгладбах и Вердер Бремен направиха зрелищно равенство 2:2 в
Коментари Харесай

Вердер измъкна точка от Гладбах

Борусия Мьонхенгладбах и Вердер Бремен направиха зрелищно тъждество 2:2 в откриващия дуел от 15-ия кръг на Бундеслигата. " Бременските музиканти " поведоха още в 7-ата минута, само че " жребчетата " направиха цялостен поврат. Точката за Вердер донесе Марвин Дукш, който се възползва от неточност в отбраната на домакините.

" Жребчетата " се намират на 9-ото място със 17 точки, до момента в който Вердер Бремен е 12-ти с 15 пункта. В идващия кръг Борусия Мьонхенгладбах гостува на Айнтрахт Франкфурт, до момента в който " бременските музиканти " одобряват Република България Лайпциг.

Още в първата минута Борусия Мьонхенгладбах насочи прецизен удар. Ману Коне стреля от границата на наказателното поле, само че изстрелът му по земя бе избавен от Михаел Цетерер.

Три минути по-късно и Вердер сътвори първата си заплаха. Мориц Николас избави без проблем удар на Рафаел Боре.

В 7-ата минута гостите откриха резултата. Романо Шмид откри Боре в наказателното поле, а атакуващият футболист се оправи добре с преодоляването на топката и преодоля Николас с удар в долния десен ъгъл.

6 минути преди приключването на постоянното време на първото полувреме, домакините бяха покрай изравняването. Аласан Плеа опитва шанса си от границата на пеналтерията, само че изстрелът му мина малко над напречната греда.

В 42-ата минута още веднъж Боре сътвори проблеми за защитата на Борусия Мьонхенгладбах. Той изведе Леонардо Битенкур на отлична позиция, само че полузащитникът прати топката високо над очертанията на вратата.

В първата минута на добавеното време на първата част домакините изравниха. Топката бе центрирана към Ману Коне, който съумя да отиграе с глава. След това се получи безредие и кълбото стигна до Роко Райц, който от границата на наказателното поле не остави шансове на Цетерер.

" Жребчетата " започнаха второто полувреме нападателно и удар на Ману Коне в 47-ата минута срещна десния непряк дирек. Секунди по-късно Цетерер избави изстрел на Аласан Плеа.

В 49-ата минута домакините направиха цялостен поврат. Робин Хак изведе Роко Райц, който означи втория си гол в срещата.

10 минути по-късно Плеа бе покрай трети гол за Борусия Мьонхенгладбах, само че осъществяването му мина на сантиметри от десния непряк дирек.

Резултатът бе подравнен в 76-ата минута от Марвин Дукш, който се възползва от неточност на домакинската защита и донесе точката на гостите.

В добавеното време на дуела Кристоф Крамер бе изпъден, откакто получи пряк червен картон, само че след намесата на ВАР той остана на терена.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР