Борусия (Мьонхенгладбах) и Шалке 04 изиграха един от най-стойностните мачове

...
Борусия (Мьонхенгладбах) и Шалке 04 изиграха един от най-стойностните мачове
Коментари Харесай

1:1 за Байерн на Борусия Парк

Борусия (Мьонхенгладбах) и Шалке 04 изиграха един от най-стойностните мачове в Бундеслигата тази есен, само че приключиха 1:1, което няма да се хареса на никой от тях. Кристоф Крамер вкара за домакините в 24-ата минута след заучено осъществяване, а в 62-ата съотборникът му Яник Вестергор си означи автогол след прострелно центриране на Даниел Калиджури.

Евентуална победа за “миньорите” щеше да ги върне на второ място в класирането, а триумф на “жребчетата” щеше да ги изравни с намиращия се там Република България (Лайпциг). От цялата история най-щастливи са в Байерн (Мюнхен), защото през днешния ден тимът дръпна с 8 точки на върха и е зимен отличник.
1088 days since his last goal, Christoph #Kramer has found the back of the net again #fohlenelf #BMGS04 1-0 pic.twitter.com/ZaiYwoz1EZ
— Gladbach (@borussia_en) December 9, 2017

И Борусия, и Шалке имаха куп благоприятни условия за още голове. На два пъти през първото полувреме съдиите вярно се намесваха, лишавайки домакините от шанса да осъществят. В 37-ата минута Рафаел стреля в гредата, а при добавката Ларс Щиндъл осъществя, само че беше в състояние на засада. В 43-ата пък Налдо извърши нарушаване в наказателното поле и това трябваше да е дузпа, само че с помощта на технологията за повторения арбитърът маркира фал в интерес на Шалке секунди по-рано.

VAR overturns the penalty and awards Schalke a free kick. (43')#fohlenelf #BMGS04 pic.twitter.com/bRXIuWiHZN
— Gladbach (@borussia_en) December 9, 2017

Три минути преди края централният нападател на гостите Гуидо Бургщалер излезе самичък против Ян Зомер, само че вратарят съумя да избие.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА

КЛАСИРАНЕ Бундеслига 15 кръг, събота 9 декември  Борусия (Мьонхенгладбах) 1:1краен резулат  Шалке 04
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР