Борусия (Дортмунд) записа втори пореден успех в турнира International Champions

...
Борусия (Дортмунд) записа втори пореден успех в турнира International Champions
Коментари Харесай

Борусия удари и Ливърпул след инфарктен обрат

Борусия (Дортмунд) записа втори следващ триумф в шампионата " International Champions Cup ", побеждавайки втори отбор от Англия. След като преди дни надигра с 1:0 Манчестър Сити, през днешния ден немският отбор удари и Ливърпул с 3:1 в Шарлът, Съединени американски щати. Мърсисайдци преобладаваха в по-голямата част от мача и поведоха с гол на Вирджил ван Дайк в 25-ата минута. След това обаче Кристиан Пулишич се развихри и първо създаде дузпа, която самичък осъществя в 66-ата минута, по-късно означи втори гол в 89-ата минута, а най-после бе с съществена заслуга и за третото попадение на Ларсен в 93-ата минута.

Срещата стартира с следващата нелепа неточност на Лорис Кариус, който излезе неразчетено и подари топката на Максимилиан Филип, който обаче не съумя да означи в опразнената врата.

В идващите минути Ливърпул взе самодейността и в 25-ата минута топката бе разиграна след корнер и след цетриране в пеналта Вирджил ван Дайк се извиси и с глава прониза вратата на противника.

В 40-ата минута и Дортмунд организирахубава офанзива, Волф центрира остро във вратарското поле, само че този път Кариус се намеси уверено и улови.

Втората част стартира с напън на Ливърпул. В 56-ата минута Джеймс Милнър насочи рисков отдалечен удар. След това в 60-ата Соланке стреля с глава около вратата, а четири по-късно Оджо бе изведен самичък против вратаря, който съумя да допре топката и тя се спря в напречната греда.

В 66-ата минута съвсем от нищото Борусия съумя да изравни. Кристиан Пулишич се сблъска с Рагнар Клаван в наказателното поле и съдията отсъди противоречива дузпа, а самият Пулишич осъществя от бялата точка за 1:1.

До края още веднъж Ливърпул имаше по-добрите положения, само че вместо да стигне до успеха, в 89-ата минута германците проведоха брилянтна контраофанзива, Пулишич получи на добра позиция и с удар по земя изведе отбора си напред.

В добавеното време германците проведоха още една добра офанзива, Пулишич насочи удар, който бе избавен от вратаря, само че Ларсен от близко не сгреши за крайното 3:1.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР