Борусия Дортмунд записа нов ценен успех след възобновяването на Бундеслигата.

...
Борусия Дортмунд записа нов ценен успех след възобновяването на Бундеслигата.
Коментари Харесай

Борусия Дортмунд отново притисна Байерн Мюнхен след нов категоричен успех

Борусия Дортмунд записа нов скъп триумф след възобновяването на Бундеслигата. "Жълто-черните " надиграха Волфсбург при гостуването си на "Фолксваген Арена " с 2:0. Гостите откриха резултата с попадение на Рафаел Герейро, а Ашраф Хакими оформи крайният резултат в последните минути на дуела. С триумфа си Борусия Дортмунд още веднъж се приближи единствено на точка зад водача Байерн Мюнхен, който от 19:30 часа приема Айнтрахт Франкфурт.

Двата тима стартираха в умерено движение и първоначално не предприемаха по-дълбока преса. Домакините на два пъти заплашиха вратата защитавана от Роман Бюрки след центрирания, само че вратарят на "жълто-черните " невъзмутимо се намеси.

Постепенно Борусия Дортмунд пое контрола на топката и с многоходови офанзиви се опитваше да преодолее отбраната пред Кастеелс.

В 16-ата минута Торган Азар получи топката на границата на наказателното поле и стреля с левия крайник, само че кълбото мина на метър от десния непряк дирек на вратата.

Домакините дадоха отговор с добре проведена офанзивата и центриране на задната греда, където Ют Вергхорст стреля с глава, само че около левия непряк дирек на Роман Бюрки.

В 32-ата минута Борусия Дортмунд откри резултата. Юлиан Брант задържа отдясно и подаде технично към Ашраф Хакими. Мароканецът продължи към нахлуващият на скорост в наказателното поле Торган Азар. Белгийският национал центрира паралелно на голлинията, в първия миг Ерлинг Халанд се размина с топката, само че на задна греда непокритият Рафаел Герейро с удар в близия ъгъл осъществя - 0:1.

32 | GOOOAAAALLLLLL!!!

RAPHA!!! RAPHA!!! RAPHA!!!#WOBBVB 0-1 pic.twitter.com/nezr52e6GF
— Borussia Dortmund (@BlackYellow) May 23, 2020
След попадението гостите продължиха да диктуват темпото на терена и не оставяха късмет домакините да провеждат продължителни офанзиви.

В 43-ата минута "жълто-черните " проведоха нова красива офанзива проведена от Юлиан Брант. Германският национал продължи към Торган Азар, който от границата на наказателното поле стреля, само че около десния непряк дирек.

На почивката треньорът на Борусия Дортмунд Люсиен Фавр направи една насилствена промяна, откакто централният бранител Мат Хумелс е получил контузия през първата част, а на негово място се появи лекувалият травма преди дуела Емре Джан.

В 48-ата минута Волфсбург откри пробойна в отбраната на гостите. Ренато Щефен бе изведен на отлична стрелкова позиция, само че останал очи в очи с вратаря на гостите, нападателят стреля в напречната греда.

Домакините бяха пределно мобилизирани при започване на втората част и пресираха "жълто-черните " надълбоко в личната им половина. Принудителната промяна на водача в защитата Матс Хумелс разстрои подредената игра на гостите в защита и това докара до рискове пред вратата им.

В 62-ата минута Ренато Щефан нанесе компактен удар от въздуха, което принуди Роман Бюрки да боксира уверено.

В 70-ата минута Борусия Дортмунд отговори с добре проведена офанзива. Джейдън Санчо стреля от границата на наказателното поле, след което се получи рикошет и топката стигна до Рафаел Герейро, който стреля по диагонала, само че около левия непряк дирек на Кастеелс.

В 78-ата минута "жълто-черните " проведоха бърза контраофанзива. Джейдън Санчо преодоля огромен периметър в половината на Волфсбур на дрибъл, след което подаде на присъединилият се на скорост Ашраф Хакими. Мароканецът овладя в наказателното поле и с диагонален удар в долния десен ъгъл на вратата осъществя - 0:2.

Hakimi ⚡️ Sancho pic.twitter.com/0rz7mhTmr3
— Borussia Dortmund (@BlackYellow) May 23, 2020
Малко след попадението на Борусия Дортмунд, ориста на домакините се усложни още повече, откакто влезлият като промяна Феликс Клаус получи пряк червен картон за нарушаване против Мануел Аканджи. Главният арбитър Даниел Зиберт се допита до видео-асистентите и взе решението да изгони халфа на Волфсбург.

В добавеното време на мача пред Ерлинг Халанд се откри добра обстановка, само че нападателят не съумя да реализира добър надзор и не нанесе удар към вратата на домакините.

Борусия Дортмунд възобнови с нова безапелационна победа сезона, откакто преди седмица се наложи с 4:0 в дербито на Рур против Шалке 04. Във вторник следва огромният конфликт, в който "жълто-черните " ще одобряват на своя "Сигнал Идуна Парк " Байерн Мюнхен от 19:30 часа.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР