Борусия (Дортмунд) записа ключова победа в битката за челните позиции

...
Борусия (Дортмунд) записа ключова победа в битката за челните позиции
Коментари Харесай

Дортмунд надви Гладбах и класирането в Германия стана още по-интересно

Борусия (Дортмунд) записа основна победа в борбата за челните позиции в Бундеслигата, откакто надделя с 1:0 водача Борусия (Мьонхенгладбах) в среща от 8-ия кръг. Марко Ройс осъществя единствения гол на “Сигнал Идуна Парк” в 58-ата минута. Независимо че загуби, Гладбах остава отпред поради по-добрата си голова разлика от Волфсбург, а “жълто-черните” са четвърти единствено с точка по-малко. Ако в неделя Шалке 04 надиграе Хофенхайм като посетител, ще оглави класирането. Любопитното е, че първите 9 отбора са разпределени в границите на едвам 2 пункта.

Дортмунд се показа доста мощно и вкара още две попадения, само че те не бяха зачетени поради засади, като и в двата случая ВАР се намеси вярно.

Треньорът на домакините Люсиен Фавър прибегна до забавни рокади в състава си. Джейдън Санчо не игра поради наказване от клуба, а вместо него напред по крилото действаше бранителят Ашраф Хакими. Мануел Аканжи изпълняваше ролята на десен бек, а неговото място в центъра на отбраната зае Юлиан Вайгъл, който по принцип е халф. Капитанът Ройс и Юлиан Брант си разменяха ролята на централен нападател и се показаха чудесно.

Другата Борусия не изневери на стила си и заложи в офанзива по едно и също време на Аласан Плеа, Маркус Тюрам и Брийл Емболо. Последният обаче пропусна две доста положителни положения, като при едното беше излязъл самичък против вратаря.

Двата тима си размениха по няколко чисти благоприятни условия, като съвършени намеси демонстрираха вратарите Роман Бюрки и Ян Зомер.

В 33-ата Торган Азар вкара с топовен шут, само че голът не беше приет поради засада на Брант при офанзивата. През втората част същото се случи, когато самият Брант стреля в мрежата, само че с тялото си Ройс попречи на видимостта на Зомер, а се намираше зад последния в отбраната.

И въпреки всичко в 58-ата Азар изведе Ройс в кулоар и той технично осъществя за 1:0.

That is 121 Bundesliga goals for Marco Reus now.

He draws level with Klose and Matthäus.

He is joint 30th in the all-time scorer list.#BVBBMG pic.twitter.com/sA9AOlImVO
— DW Sports (@dw_sports) October 19, 2019
В 70-ата минута титулярният пазач на вестфалци Роман Бюрки напусна поради контузия, а незабавно по-късно Патрик Херман пропусна да изравни съвсем на празна врата. Влезлият като запаса Марвин Хитц избави сигурен гол след засичане на Флориан Нойхаус минута преди приключването на постоянното време.

В последна сметка домакините резервираха задатъка си и завоюваха. В сряда те гостуват на Интер в Шампионската лига, а по-късно през уикенда ги чака районното дерби с Шалке. Тежка аудиенция в Европа следва и на Гладбах - на Рома в Лига Европа в четвъртък, последвана от неделен конфликт против различен твърд противник - Айнтрахт (Франкфурт). СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА КЛАСИРАНЕ Бундеслига 8 кръг, събота 19 октомври  Борусия (Дортмунд) 1:0краен резулат  Борусия (Мьонхенгладбах)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР