Борусия Дортмунд загуби домакинството си на РБ Лайпциг с 2:3

...
Борусия Дортмунд загуби домакинството си на РБ Лайпциг с 2:3
Коментари Харесай

РБ Лайпциг нанесе нов удар по десетима от Борусия в Дортмунд

Борусия Дортмунд загуби семейството си на Република България Лайпциг с 2:3 в среща от 14-ия кръг на немската Първа Бундеслига. Това е нов удар по „ жълто-черните “ след отпадането от Купата на Германия в средата на седмицата.

Защитникът на Германия Матс Хумелс получи червен картон в 15-ата минута за нарушаване против Лоис Опенда след дълъг обзор на обстановката със системата ВАР. Първоначално Хумелс получи жълт картон и Република България Лайпциг получи дузпа, само че по-късно видя аления цвят след обзор, защото първият контакт беше тъкмо отвън наказателното поле и Лайпциг получи правото за извърши единствено свободен удар.

Рами Бенсебайни вкара с глава в личната си врата, с цел да даде преднина на Република България Лайпциг в 32-ата минута. Никлас Зюле, който влезе в игра след изгонването на Хумелс, с цел да приключи още веднъж отбраната от четирима играчи, вкара изравнителен гол с удар в далечната греда тъкмо преди паузата.

Кристоф Баумгартнер върна преднината на Република България Лайпциг с попадение в 54-ата минута. Юсуф Поулсен направи 3:1 при започване на добавеното време, само че Лайпциг трябваше да се бори до последно против домакините, откакто Никлас Фюлкруг означи с глава за Борусия две минути по-късно.

Четвъртият в класирането Република България Лайпциг е на на четири точки пред петия Борусия Дортмунд, който беше надвит от Щутгарт за Купата на Германия в сряда. Дортмунд е на 10 точки от върха и дефицитът им ще нарасне до 13 точки, в случай че водачът Байер Леверкузен победи третия Щутгарт в неделя.

Phew
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР