Борусия Дортмунд спечели рурското дерби срещу Бохум с 2:1 и

...
Борусия Дортмунд спечели рурското дерби срещу Бохум с 2:1 и
Коментари Харесай

Борусия взе дербито с Бохум с 50-метров гол

Борусия Дортмунд завоюва рурското дерби против Бохум с 2:1 и се класира на четвърфинал за купата на Германия. Другите тимове в тази фаза са Щутгарт, Унион, Лайпциг,, Фрайбург, Айнтрахт и Нюрнберг. Тоест измежду най-хубавите осем в шампионата са първите шест от Бундеслигата, Щутгарт и изненадата Нюрнберг, който е във втория ешелон.

Първото полувреме беше типично за дербито – доста битка и доста бягане, само че малко шансове за гол. В добавеното време обаче. Вратарят Рийман почисти мощно топката напред, тя стигна до Джан на централната линия, той стреля съвсем незабавно назад и трансферира вратаря за 0:1.

Бохум стартира мощно втората част и Асано можеше да изравни, само че Кобел избави. После вратарят извади и удар на Антуи-Аджей. В 60-ата минута синьо-белите получиха дузпа за игра с ръка на Биное-Гитънс. Последва интервенция на ВАР, която продължи четири минути, само че наказателният удар беше доказан. И Щьогер изравни за 1:1.

Отговорът на Борусия беше двойна промяна – Ройс вместо Биное-Гитънс и Модест вместо Алер. И три минути, откакто се появи в игра Ройс вкара за 1:2 след асистенция на Белингам. До края жълто-черните също имха искания за дузпа за игра с ръка, само че ВАР не отсъди такава. Белингам пък изпусна отличен късмет да вкара за 1:3. Бохум натисна крепко в седемте минути добавено време, само че не съумя да изравни.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР