Борусия (Дортмунд) се поздрави с третата си поредна и общо

...
Борусия (Дортмунд) се поздрави с третата си поредна и общо
Коментари Харесай

Дортмунд премина с лекота през Майнц

Борусия (Дортмунд) се поздрави с третата си поредна и общо осма победа от началото на сезона в Бундеслигата. Това се случи след безапелационен триумф с 4:0 при гостуването на Майнц 05, а играчите на Люсиен Фавър демонстрираха атрактивен футбол и справедливо си потеглиха с три точки.

Марко Ройс вкара първото попадение на “Опел Арена” по-късно повече от половин час игра. Футболистите на Борусия получиха правото да изпълнят корнер, който бе разигран късо, а след центриране в наказателното поле топката бе избита, с цел да се озове в Ройс, който със мощен шут я прати в левия низък ъгъл на вратата за 1:0.

В 66-ата минута Дан-Аксел Загаду откри добре Джейдън Санчо на границата на наказателното поле, а младата британска звезда означи с компактен удар от придвижване за 2:0. Три минути по-късно “жълто-черните” поведоха с 3:0, а това се случи след търпеливо проведена и построена по прелестен метод офанзива, почнала още от личната им половина и завършила с удар от 17 метра на Торган Азар трансформирал се в попадение след асистенция на Ройс.

Гостите не бяха завършили с головете и в 84-ата минута пристигна и №4, който бе дело на Нико Шулц. Лятното попълнение на Дортмунд осъществя дебютния си гол с прекрасен удар с левия крайник от дребен ъгъл за 4:0.

СТАТИСТИКА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ Бундеслига 14 кръг, събота 7 декември  Борусия Дортмунд 5:0краен резулат  Фортуна Дюселдорф
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР