Борусия (Дортмунд) пропусна шанса да вземе преднина на второто място

...
Борусия (Дортмунд) пропусна шанса да вземе преднина на второто място
Коментари Харесай

Борусия взе само точка от Аугсбург

" Борусия " (Дортмунд) пропусна шанса да вземе преднина на второто място в немското футболно състезание и приключи единствено 1:1 против " Аугсбург " в финален мач от 24-ия кръг. " Жълто-черните " означиха първия гол още в 16-ата минута посредством Марко Ройс, само че 17 преди края Кевин Дансо изравни и този резултат се резервира до края. " Борусия " въпреки всичко дръпна на 2-ата позиция, само че единствено с точка пред " Шалке " и има 41. " Аугсбург " е на 8-о място с 32.

Едва 54 300 души се събраха за този мач на " Сигнал Идуна Парк ", чийто потенциал е 70 хиляди места и всекидневно е разпродаден. Предполага се, че съвсем 16-те хиляди души не са пристигнали като знак на митинг против мачовете късно в понеделник. Голяма част от почитателите не са от града, а това допуска дълго пътешестване до домовете им в късните часове.

И двата тима започнаха мача нападателно, само че за домакините се откри късмет и те го използваха на контраофанзива в 16-ата минута. Топката потегли от Марио Гьотце към Андре Шурле, който опита да подаде на Миши Батшуай. Но бранителят на гостите Мартин Хинтерегер се хвърли в краката на Шурле и отклони топката към Ройс, който потегли на скорост и самичък против вратаря вкара второто си попадение в последните два мача.

Но домакините не направиха някакъв по-здрав напън, с цел да стигнат до втори гол до почивката. В 35-ата минута Джонатан Шмид с глава можеше да вкара, само че нанесе слаб удар, елементарно овладян от Роман Бюрки. " Аугсбург " опита по същия метод да вкара и 10 минути след началото на второто полувреме, когато Филип Макс постави топката на главата на Шмид, само че този път тя мина до гредата. В 68-ата минута беше и първата опция на Борусия за гол през второто полувреме, само че ударът на Шурле мина на сантиметри над гредата.

" Аугсбург " изцяло справедливо изравни в 73-ата минута посредством Кевин Дансо. След центриране от корнер той стреля с глава, само че право в ръцете на вратаря, който обаче отби. При добавката от 1 метър австриецът нямаше по какъв начин да пропусне. Явно след този гол домакините взеха решение да търсят успеха и имаха две благоприятни условия. В 83-ата минута Миши Батчуай пропусна, а удар на Махмуд Дауд- минал над гредата, беше техният финален късмет.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР