Борусия (Дортмунд) продължи с неубедителните игри напоследък и в гостуването

...
Борусия (Дортмунд) продължи с неубедителните игри напоследък и в гостуването
Коментари Харесай

Борусия продължи с неубедителните игри и срещу последния

Борусия (Дортмунд) продължи с неубедителните игри в последно време и в гостуването си на последния в класирането Нюрнберг от 22-ия кръг в Бундеслигата. Срещата на “Макс-Морлок Щадион” завърши без голове - 0:0. Това бе трето следващо тъждество за жълто-черните в шампионата и общо пети мач без победа във всички шампионати. Домакините също продължиха неприятната си серия от 12 следващи дуела без триумф на сметката си. След това реми дортмундци резервират първата си позиция във краткотрайното класиране, само че Байерн (Мюнхен) към този момент диша зад тила им единствено на три точки.

Гостите имаха първата опция в мача в 18-ата минута, когато след центриране от фаул Томас Дилейни стреля с глава, само че неопределено.

Нюрнберг отговори с две положения пред Хано Беренс. В 28-ата минута той насочи превъзходен изстрел с глава и Роман Бюрки трябваше да се намесва уверено. При последвалия корнер още веднъж Беренс бе изтърван от отбраната и още веднъж стреля с глава, само че над вратата.

В 34-ата минута Марио Гьотце на два пъти шутира по пооска на вратата от точката на дузпата, само че и в двата случая вратарят Кристиан Матениа съумя да избави. Преди това Джейдън Санчо бе препънат в наказателното поле, само че съдията не отсъди дузпа.

Само минута по-късно още веднъж Гьотце се озова на добра позиция и шутира мощно от границата на пеналта, само че около вратата.

В края на полувремето гостите имаха нови две благоприятни условия. Първо късмет се откри пред Аксел Витсел, чийто изстрел мина до гредата. След това в 45-ата минута Гьотце стреля рисково с глава, само че ударът му бе отразен.

И втората част продължи с по-активна игра на гостите и нови пропуски пред вратата на Матения. В 53-ата минута Гьотце стреля в близкия ъгъл през човек, само че стражът сподели рефллекс и мазета. В 62-ата минута още веднъж Гьотце бе открит на границата на наказателното поле, обърна се и шутира, само че около вратата.

В 87-ата минута Борусия съумя да означи гол, само че той вярно не бе зачетен поради засада на Пако Алкасер.

Така мачът завърши без победител и Борусия (Дортмунд) остава отпред с 51 точки в актива си, пред Байерн с 48 и Борусия (Мьонхенгладбах) с 43. Нюрнберг пък остава на дъното с 13 точки.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ
Бундеслига 22 кръг, понеделник 18 февруари  Нюрнберг 0:0краен резулат  Борусия (Дортмунд)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР