Борусия (Дортмунд) постигна осма победа в Бундеслигата през сезона, добавяйки

...
Борусия (Дортмунд) постигна осма победа в Бундеслигата през сезона, добавяйки
Коментари Харесай

Борусия Дортмунд не даде шанс на Волфсбург

Борусия (Дортмунд) реализира осма победа в Бундеслигата през сезона, добавяйки скъпи три точки към своя актив.

Рурци завоюваха семейството си на намиращия се в добра форма състав на Волфсбург.

Успехът за домакините на " Сигнал Идуна Парк " бе извоюван мъчно, като създател на първия гол бе Мануел Аканджи, разписал се през второто полувреме, а в продължението на конфликта Санчо вкара за крайното 2:0.

Двубоят от 14-ия кръг на немското състезание предложи по няколко забавни моменти за осъществяване на попадение и за двата отбора, само че по-солидният и изискан в своите офанзиви бе този на спечелилите.

Съседите в таблицата влязоха в директна борба за четвъртото място, което е самобитната премия за днешния победител.

Вицешампионите са доста неуверен хазаин, само че пък " вълците " са един от най-слабите посетители този сезон и това в последна сметка натежа.

Първото попадение бе осъществено след 66 минути игра, когато Аканджи материализира превъзходството на тима си и съвсем подсигурява трите точки на състава.

Те бяха дефинитивно " подпечатани " от Джейдън Санчо, разписал се в продължението на срещата.

Дортмунд зависеше от Ерлинг Халанд в предходните си срещи и това бе явно. Днес той си заслужи публично предизвестие 10 минути преди последния сигнал, само че не съумя да се разпише. Минута след жълтия си картон той бе сменен от Щефен Тигес, за който това бе дебют в Бундеслигата.

В последните 11 мача за състезание сред двата тима Борусия има към този момент 10 победи и 1 тъждество. Волфсбург не е побеждавал в Дортмунд от 2012 година насам.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР