Борусия (Дортмунд) постигна 10-ата си победа в немското футболно първенство.

...
Борусия (Дортмунд) постигна 10-ата си победа в немското футболно първенство.
Коментари Харесай

Борусия вкара 5 гола на Кьолн, Халанд явно няма намерение да сваля предавката

Борусия (Дортмунд) реализира 10-ата си победа в немското футболно състезание.

Отборът се подреди на третата позиция във краткотрайното класиране на Бундеслигата след експресивен триумф с 5:1 против госта си Кьолн.

Двубоят от програмата на 19-ия кръг на шампионата бе напълно в интерес на домакините, като въпросът бе само с каква разлика ще се наложат футболистите на отбора над своите съперници.
 Емре Джан е склонен да продължи кариерата си в Борусия (Дортмунд)
Емре Джан е склонен да продължи кариерата си в Борусия (Дортмунд)

Халфът на Ювентус е все по-близо до разлъка с клуба

Новото попълнение на рурци Ерлинг Халанд се появи на терена едвам в 65-ата минута на мача, като на този стадий към този момент съвсем всички въпроси на терена бяха намерили съответните си отговори, а крайният победител бе предупреден.

Това обаче не попречи на младока да се разпише на два пъти и да остави сериозния си отпечатък и върху този дуел на състава.
 Снимка 463324
Източник:

Рафа Герейро даде преднина на домакините след едвам няколко секунди игра, възползвайки се от положителни дейности на Санчо в предни позиции.

В 29-ата минута на мача преимуществото на Борусия бе удвоено, този път след асистеция на Хумелс и попадение на водача на отбора Марко Ройс.
 Снимка 463326
Източник:

Само 3 минути след паузата Санчо ознаменува положителното си показване довечера с гол за 3:0, преди Ут да се разпише за 3:1 малко по-късно.

4:1 направи Ерлинг Халанд, записал името си измежду голмайсторите за първи път в мача след 77 минути игра. Малко преди този момент той се появи на терена, заменяйки Торган Азар.

Крайното 5:1 оформи Халанд с второто си попадение в конфликта, осъществено 3 минути преди края на постоянното време.
 Снимка 463325
Източник:

Борусия е краткотрайно на третото място в класирането, изравнявайки се с втория Байерн (Мюнхен), който обаче е и с мач по-малко.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР