Борусия Дортмунд победи Херта с 4:1 в 21-я кръг на

...
Борусия Дортмунд победи Херта с 4:1 в 21-я кръг на
Коментари Харесай

Борусия отнесе Херта и се изравни с Байерн

Борусия Дортмунд победи Херта с 4:1 в 21-я кръг на Бундеслигата. Жълто-черните записаха шести следващ триумф в Бундеслигата и осми във всички шампионати. Така те се изравниха с и Унион Берлин на върха в класирането. И трите отбора имат по 43 точки, като Байерн води по голова разлика. Херта остава на предпоследната позиция със 17 точки.

Борусия, който играеше със специфични чисто черни екипи, поведе в 27-ата минута. Марко Ройс подаде към Карим Адейеми, който се завъртя и с пета вкара атрактивно за 1:0. Само пет минути по-късно Адейеми центрира към Дониел Мален за 2:0. При офанзивата обаче Адейеми получи травма и беше заменен наложително.

В началото на второто полувреме Херта върна един гол посредством Люка Тусар. В 76-ата минута Марко Ройс направи 3:1 за Борусия, откакто се разписа директен свободен удар. В последната минута Юлиан Брант оформи крайното 4:1.

„ Достигнахме до добра позиция, само че. За да го създадем, би трябвало да спечелим още доста мачове. А това ще стане, в случай че играем добре “, сподели треньорът на жълто-черните Еден Терзич.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР