Борусия (Дортмунд) отбеляза успешен старт на новата година с домакински

...
Борусия (Дортмунд) отбеляза успешен старт на новата година с домакински
Коментари Харесай

Санчо напомни за себе си в труден за Дортмунд сблъсък

Борусия (Дортмунд) означи сполучлив старт на новата година с домашен успех с 2:0 над Волфсбург. Това е едвам втора победа на отбора за последните шест кръга, с което той се върна в топ 4, задминавайки тъкмо “вълците” и Унион (Берлин). Мануел Аканжи вкара с глава за 1:0 в 66-ата минута, а в последната Джейдън Санчо се разписа за 2:0. Англичанинът се регистрира с асистенция за първото попадение

И въпреки всичко “жълто-черните” не бяха толкоз безапелационни, като несъмнено извадиха шанс. Футболистите на Волфсбург удариха греда още първоначално посредством Яник Герхарт, а след това изпуснаха още много положения.

Ерлинг Холанд се завърна в игра след месец неявяване поради контузия и изкара 80 минути. Както нормално, той беше деен, а един път не съумя да осъществя самичък против вратаря Коен Кастеелс. В 45-ата пък Санчо изпусна на празна врата.

Jadon Sancho missed this
— ESPN FC (@ESPNFC)
Наследилият Люсиен Фавър треньор Един Терзич заложи на 4-2-3-1, каквато скица избра и сътрудника му отпред на Волфсбург Оливер Гласнер.

Гостуващият отбор започва по-добре и можеше рано-рано да излезе напред. След това Борусия взе самодейността и до почивката сътвори няколко положителни благоприятни условия, само че същото не осъществя нито едно.

Вестфалци стигнаха до гол в 66-ата, когато центриране на Санчо от корнер беше засечено от централния защитник Аканжи - 1:0.

Последваха рискове пред Роман Бюрки, само че домакините оцеляха. В добавеното време, когато целият тим на Волфсбург се беше изнесъл напред, Санчо фиксира крайното 2:0.

След седмица Борусия ще спори с Република България (Лайпциг) за това кой вероятно ще тормози Байерн най-вече до края на сезона.

Бундеслига 14 кръг, неделя 3 януари  Борусия Дортмунд 2:0краен резулат  Волфсбург
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР