Борусия Дортмунд не успя да спечели и втория си мач

...
Борусия Дортмунд не успя да спечели и втория си мач
Коментари Харесай

Дортмунд продължава без победа през 2018-та

Борусия Дортмунд не съумя да завоюва и втория си мач за 2018-та, като направи единствено 1:1 при гостуването си на Херта в мач от 19-я кръг на Бундеслигата.

След относително постно първо полувреме, без доста голови обстановки, през второто и двата състава подвигнаха оборотите, а в заключителните моменти Дортмунд диктуваше играта. В последната минута от добавеното време гостите имаха и изцяло основателни искания за дузпа, които обаче бяха подминати от рефера.

Херта бе малко по-активният отбор през първото полувреме, като Никлас Щарк и Валентино Лазаро пропуснаха шансове да се разпишат.

Ранният гол на Дейви Зелке, още в първата минута на второто полувреме несъмнено даде подтик на целия дуел. Лазаро откри Зелке вляво в наказателното поле и той отблизо стреля тъкмо за 1:0.

Вместо Дортмунд да натисне обаче, Херта взе самодейността след гола. Изтеглени напред обаче, домакините бяха осъдени в 71-та минута, когато 17-годишният Джейдън Санчо откри тъкмо Шинджи Кагава и опитният футболист изравни с глава.

Младите гении на Борусия Александър Исак и Санчо движеха нещата за отбора си в последните десетина минути и имаха страхотни шансове. Първо Санчо, а по-късно и Исак в 86-та насочиха рискови удари към вратата на Херта, само че не съумяха да се трансфорат в герои.

Претенции за дузпа в последните секунди бе подмината от рефера Кристиан Дингерт доста противоречиво, откакто Ярмоленко бе арестуван с ръце от бранител на Херта. Веднага по-късно прозвуча и последният съдийски сигнал, при 1:1.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР