Борусия (Дортмунд) не успя да се пребори с Байерн (Мюнхен)

...
Борусия (Дортмунд) не успя да се пребори с Байерн (Мюнхен)
Коментари Харесай

"Борусия" отчете ръст на приходите с 56 милиона евро

Борусия " (Дортмунд) не съумя да се пребори с " Байерн " (Мюнхен) за купата в Бундеслигата, само че продължава да се радва на отлични финансови резултати. Клубът от Вестфалия оповести годишния си финансов отчет, в който регистрира доходи 369.3 милиона евро, в които не са включени средствата, получени от продажби на футболисти.

Жълто-черните регистрират растеж на приходите от миналогодишните 313 милиона евро. Това е скок с 56 млн., или близо 18% за финансовата година, която завършва на 20 юни 2019 година

Консолидираните доходи са на обща стойност 489.5 милиона евро, като в тях към този момент се включват продажбите на играчите. При тях обаче се регистрира забележителен спад по отношение на миналогодишните 536 милиона евро.

От " Борусия " прибавят в отчета, че през 2018 година клубът осъществя прехвърляния на Усман Дембеле в " Барселона " за 105 млн. евро, както и на Пиер-Емерик Обамеянг в " Арсенал " за 56 млн. евро.

" Резултатите ни демонстрират, че " Борусия " е доста мощен бранд и ние ще продължим да работим към разрастването ни освен на немския пазар, само че и в интернационален проект. Целта ни е да имаме все по-голямо наличие в Америка и Азия ", сподели президентът на клуба Ханс-Йоаким Вацке.

" Борусия " бележи нарастване и на приходите от телевизионни права, които са 167.3 милиона по отношение на 122.3 млн. евро през предходната година. Ръст има и в приходите от спонсори, които от 94 милиона към този момент са 96.8.

Клубът от Вестфалия завоюва Суперкупата на Германия преди началото на новия сезон, като победи първенеца " Байерн ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР