Борусия (Дортмунд) финализира трансфера на Мануел Аканджи и от днес

...
Борусия (Дортмунд) финализира трансфера на Мануел Аканджи и от днес
Коментари Харесай

Борусия се похвали с трансфер за над 20 млн. евро

Борусия (Дортмунд) завърши прехвърлянето на Мануел Аканджи и от през днешния ден той към този момент е футболист на немския клуб. 22-годишният национал на Швейцария идва от Базел с контракт до 2022 година Предполага се, че вестфалци ще платят 21,5 млн. евро.

Аканджи играе като централен бранител и беше измежду набелязаните и от Юрген Клоп. След като обаче Ливърпул взе Вирджи ван Дайк, пътят беше разчистен за Борусия.
BVB verpflichtet Schweizer Nationalspieler Manuel #Akanji - alle Infos dazu https://t.co/YIWRVcjnMM pic.twitter.com/HmjOhu9oOV
— Borussia Dortmund (@BVB) January 15, 2018

“Мануел беше цел на няколко от топ клубовете на Европа и сме щастливи, че избра нас - съобщи спортният шеф на Дортмунд Михаел Цорк. - Той към този момент се потвърди както в националния отбор, по този начин и в Шампионската лига и в него виждаме голям капацитет за развиване.”
1168 - Manuel #Akanji has played the most passes (1168) of all players this season in the Swiss Super League (@News_SFL). Clockwork. @BVB pic.twitter.com/vFDCktqZir
— OptaFranz (@OptaFranz) January 15, 2018

Аканджи е наследник на нигериец и швейцарка. Той стартира кариерата си във вторoдивизионния Винтертур, а през 2015 година минава в Базел. Година по-късно получава тежка травма и пропуща присъединяване на отбора в групите на Шампионската лига, където Базел приключи финален в компанията на Арсенал, Пари Сен Жермен и Лудогорец. След като се възвръща, бранителят бързо печели титулярно място при новия треньор Рафаел Вики и е определен за изобретение на сезона в швейцарската Супер лига. По време на награждаването той декларира, че огромната му фантазия е един ден да облече екипа на Манчестър Юнайтед.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР