Борусия Дортмунд е само на една победа от първата си

...
Борусия Дортмунд е само на една победа от първата си
Коментари Харесай

Себастиан Кел: Не можем да се разсейваме, има още един мач

Борусия Дортмунд е единствено на една победа от първата си купа в немското състезание по футбол от 11 години насам, само че треньорите и играчите странят от еуфорията измежду почитателите. 

Победата на Дортмунд с 3:0 против Аугсбург и шокиращата загуба на Байерн Мюнхен с 1:3 против Република България Лайпциг придвижиха " жълто-черните " на първото място в Бундеслигата. Преднината им пред баварците е две точки, а до края на сезона остава единствено един кръг.

" Не желая да скапвам еуфорията, само че към момента имаме да спечелим един мач. Радваме се, че почитателите са в такова въодушевление, само че до края на сезона има 90 минути и не можем да си позволим разпръскване ", съобщи спортният шеф Себастиан Кел, представен от Ройтерс.

Кел е наясно, че възможната купа ще бъде изненадваща, защото сезонът на Дортмунд бе на приливи и отливи. Той стартира с прехвърлянето на Себастиен Алер, който бе притеглен  на мястото на Ерлинг Холанд. Нападателят обаче бе диагностициран с рак на тестисите още преди началото на сезона и стартира да играе едвам напролет.

Дортмунд взе Антони Модесте за заместител на Алер, само че новият нападател по този начин и не се вписа в тима. Старши треньорът Един Терзич бе и без капитана Марко Ройс няколко месеца.

Дортмунд беше на шесто място преди края на 2022 и изглеждаше отвън битката за купата, само че напролет " жълто-черните " потеглиха безупречно, а Байерн стартира да се препъва. 

Ако стане първенец, Дортмунд може да го направи без нито състезател с двуцифрен брой голове. Алер небрежно наниза девет, а по толкоз имат Дониел Мален и Юлиан Брандт. С осем е Джуд Белингам.

" Не мисля за нищо друго, с изключение на за мача против Майнц. Ако заслужаваме да бъдем първенци, ще станем първенци ", сподели Алер на конференция преди кръга.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР