Борусия Дортмунд е новият носител на Купата на Германия. Тимът

...
Борусия Дортмунд е новият носител на Купата на Германия. Тимът
Коментари Харесай

Борусия Дортмунд вдигна за пети път Купата на Германия

Борусия Дортмунд е новият притежател на Купата на Германия. Тимът завоюва оценката за пети път в историята след триумф във финала с безапелационното 4:1 над Република България Лайпицг. По два гола за триумфа вкараха Джейдън Санчо огромната звезда Ерлинг Холанд. Дани Олмо върна едно попадение след почивката, само че то не бе задоволително и по този начин Юлиан Нагелсман, който напуща отбора в посока Байерн след края на сезона, не съумя да завоюва трофей.

Двубоят на Олимпийския стадион в Берлин започва доста мощно за Борусия. Още в петата минута след блестяща контраофанзива на " жълто-черните " Марко Ройс прати топката към Холанд. Норвежецът откри Махмуд Дахуд, който даде кълбото на Санчо, а англичанинът с прелестен удар вкара.

В 28-ата минута Ройс изведе Холанд, който напредна и потегли решително към вратата. Упамекано се опита да го спре, само че звездата се оказа прекомерно мощен и мощен. Той съумя да резервира баланс и да прати топката в мрежата.

Контрааките на Дортмунд продължиха да бъдат взривоопасни. В самия завършек на първото полувреме се стигна до нов гол. Ройс бе изведен зад отбраната и напредна. Той чукна топката към Санчо. Английският национал финтира защитник на противника, преди да усили задатъка на Борусия. Страничният арбитър подвигна засада, само че след разглеждане с VAR попадението бе прието.

През втората част Република България Лайпциг се отърси от шока и изравни играта. Но стигна единствено до едно попадение. В 71-ата минута Дани Олмо се възползва по превъзходен метод от пас на Нкунку и осъществя за 1:3. Точка на разногласието постави Холанд, който вкара след подаване на Санчо в 87-ата минута и подпечата петата Купа на Германия за Дортмунд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР