Борците ни в класическия стил ще имат двустранна среща със

...
Борците ни в класическия стил ще имат двустранна среща със
Коментари Харесай

Борците ни излизат срещу звездния тим на Сърбия в двустранна среща


Борците ни в класическия жанр ще имат двустранна среща със звездния отбор на Сърбия в петък, 30 октомври. Надпреварата ще започва от 10 часа в Тетевен, където двата отбора са на лагер. Двубоят ще включва 8 битки.

В категория до 60 кг международният и европейски първенец от 2013-а Иво Ангелов ще има за противник Перица Димиржевич, сегашен първенец на Сърбия, а сребърният медалист от международни и европейски шампионати Кирил Милов (97) ще срещне Микаил Каджая, трети от последния мондиал в Астана през 2019-а. Даниел Александров, повторен притежател на златния пояс „ Никола Петров” и призьор от европейски шампионати, ще има за противник младия Зарко Диков.

Най-тежък противник от възпитаниците на старши треньора Армен Назарян се падна на Константин Стас (67 кг). Настоящият първенец на България ще спори с Давор Щефанек, олимпийски първенец от Рио 2016 и №1 в света от 2014-а. При 77-килограмовите Стоян Кубатов ще спори Виктор Немеш, международен отличник от 2017-а. Николай Вичев (63) пък среща европейския първенец Кристиян Фрис.

Класен съперник ще има и младият Светослав Иванов, който в категория до 87 кг, ще мери сили с грузинеца със сръбски паспорт Зураби Датунашвили, повторен №1 в Европа.

При тежките до 130 кг първенецът на България Радослав Георгиев ще излезе против Бобан Живойнович, пети от Евро 2019. Гостите са водени от Стоян Добрев, дълготраен треньор в националния ни тим.

“Двубоят е част от подготовката и на двата тима за плануваното през декември международно състезание, както и за шампионата в Полша при започване на ноември – съобщи Христо Маринов, президент на федерацията. – Засега и двете надпревари са в календара и нека Международната федерация да не ги анулира поради пандемията. Все отново по отношение на ориста на международното състезание чакаме окончателното решение на Изпълкома на 6 ноември.”

Следват спортните двойки:

60 кг Иво Ангелов – Перица Демиржевич
63 кг Николай Вичев – Кристиян Фрис
67 кг Константин Стас – Давор Щефанек
77 кг Стоян Кубатов – Виктор Немеш
82 кг Даниел Александров – Зарко Диков
87 кг Светослав Николов - Зураби Датунашвили
97 кг Кирил Милов – Микаил Каджая
130 кг Радослав Георгиев – Бобан Живойнович
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР