Борците ни спечелиха 7 медала, от които 4 титли, от

...
Борците ни спечелиха 7 медала, от които 4 титли, от
Коментари Харесай

Борците ни със 7 медала от „Македонски бисер“

Борците ни завоюваха 7 медала, от които 4 трофеи, от обичайния шампионат по свободна битка „ Македонски бисер “ в Скопие.

Европейският вицешампион Рамазан Рамазанов стана първи при 74-килограмовите и взе купата за най-хубав чужденец. Националът реализира 5 безапелационни победи, а на финала се наложи над румънеца Максим Василоглу с механически туш. В същата категория Николай Димитров се окичи с бронз.

Шампион стана и Илия Христов, който в решителната битка при 86-килограмовите победи със 7:1 латвийски герой. В началото на месеца Илия стана първи и на родното шампионати и бе отличен за най-резултатен играч, а в този момент в Скопие записа 4 безапелационни победи.

Първи станаха още Ивайло Тисов (57) и Ислам Адизов (125), който завоюва и четирите си срещи с механически туш.  На крачка от купата остана Михаил Георгиев На финала при 79-килограмовите първенецът на България отстъпи пред дагестанеца с македонски паспорт Расул Шапиев с 3:7 и приключи със сребро.

С бронз пък си потегли Стилиян Илиев (61). Българинът бе спрян от европейския първенец Владимир Егоров (Македония), само че по-късно за оценката надви по точки над Александър Попов (Израел). В шампионата участваха състезатели от 15 страни. На шампионата имаше и двама наши съдии - Антоан Згрипаров и Недко Зарев.

„ Имаше оспорвани срещи и в някои категории противниците бяха много класни – разяснява селекционерът Валентин Ангелов. - Добра инспекция направихме. От идната седмица започваме лагер на Белмекен, който ще продължи до 8 юли. А преди международното ни предстоят още шампионати в Полша и Румъния. След това ще бъде избран и съставът за шампионата, който е и първа олимпийска подготовка. “

По време на „ Македонски бисер “ трима от най-хубавите ни състезатели пък участваха на шампионата „ Саркисян “ в Армения, от който се върнаха с 3 медала. Микай Наим (65) взе сребро, а Георги Вангелов (61) и Георги Иванов (125) се окичиха с бронз.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР