Борците на Перу и Унгария заявиха в последния момент участие

...
Борците на Перу и Унгария заявиха в последния момент участие
Коментари Харесай

Борци от Перу също на „Дан Колов“

Борците на Перу и Унгария обявиха в последния миг присъединяване за шампионата „ Дан Колов – Никола Петров “ в Русе (28 февруари – 3 март). Перуанците ще създадат дебют у нас, а манджарите идват с мъжете и дамите си в свободния жанр. В състава на дамите са две от най-изявените им състезателки, които ще бъдат възможни съпернички на Тайбе Юсеин (62 кг ) и Биляна Дудова (57). Гостите водят №1 в света за 2013-а Марина Састин, която не един път е срещала Юсеин на тепиха. А Дудова победи Емезе Барка на последния мондиал в Будапеща през есента.

Турците пък включиха в състава си международната шампионка от Париж 2017 при тежките до 75 кг Ясемин Адар. В същата категория България ще бъде показана с петкратата №1 на планетата по самбо Мария Оряшкова, за която това ще е наново връщане в битката.
Визови проблеми обаче стопираха монголците. Така страните-участнички подгониха нов връх – 44.

На тепиха ще излязат близо 600 състезатели, като в свободния жанр надреварата ще носи точки за международната класация. Сред участниците са повече от 50 медалисти от международни, европейски шампионати и олимпийски игри.
Първи у нас през вчерашния ден дойдоха китайците, чиято делегация е една от най-многобройните – 45 души. А в понеделник идват и американците отпред с олимпийските си първенци Джордан Бъроуз и Кайл Снайдер.

В момента тимовете ни са на лагер, като дамите са в Благоевград, мъжете в свободния жанр са в Самоков, а класиците – в Тетевен.
Надпреварата в „ Арена Монбат “ ще бъде на 4 тепиха. Входът за феновете – свободен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР