Борсите в САЩ отново се сринаха заради опасенията, че проблемът

...
Борсите в САЩ отново се сринаха заради опасенията, че проблемът
Коментари Харесай

Американските борси пак се уплашиха от коронавируса

Борсите в Съединени американски щати още веднъж се сринаха поради опасенията, че казусът с ковид ще продължи да вреди на стопанската система, съобщи БГНЕС.
В Съединени американски щати трите съществени финансови показателя претърпяха най-лошия си ден от седмици, откакто Dow Jones Industrial Average спадна с съвсем 7%, посочи BBC.
Спадът пристигна ден откакто Федералният запас съобщи, че Съединени американски щати ще извървят дълъг път към икономическото си възобновяване.
По-рано европейските и азиатските тържища също означиха спад, като английският FTSE 100 потъна към 4%. В Германия главният показател DAX падна с 4,4%, до момента в който във Франция CAC 40 приключи с 4,4% по-ниски равнища.
Министерството на труда в Съединени американски щати заяви, че предходната седмица още 1,5 милиона души са подали нови молби за компенсации за безработица. Повече от 30 милиона не престават да получават такива компенсации, обявиха управляващите в Съединени американски щати.
Процентът на безработните в Съединени американски щати може да остане над 9% до края на годината – това е най-лошото изражение на финансовата рецесия, обявиха от Федералния запас.
Министърът на финансите Стивън Мнучин съобщи, че не желае да има повече ограничаващи ограничения в страната, които са довели най-голямата стопанска система в света до грамаден спад тази пролет. Но икономистите предизвестяват, че хората ще останат вкъщи непринудено и няма да се върнат на работа, в случай че се опасяват да не се разболеят.
Още: " Намаление на случаите на ковид, внимание поради евангелисти в Самоков, картината по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР