Борсите по света отчетоха поредната положителна седмица, като индексите в

...
Борсите по света отчетоха поредната положителна седмица, като индексите в
Коментари Харесай

Силен борсов финал за третото тримесечие на годината

Борсите по света регистрираха следващата позитивна седмица, като показателите в Съединени американски щати и Европа прибавиха по един % към стойностите си. Септември приключи с покупки на акции, които бяха водени от позитивните упования на вложителите за икономическия напредък. Те станаха факт макар мненията от Федералния запас, че следва още едно покачване на главната рента в Съединени американски щати.

Растежът в края на тримесечието постоянно става факт заради покупките от огромни вложители, които поддържат най-печелившите си позиции. Тази причина евентуално стои и зад скока на Уолстрийт в петък.

Интересното е, че щатските вложители не реагираха доста положително на оповестената рамка на данъчната промяна, която се чака законодателите да одобряват при започване на идната година и която би трябвало да стане един от главните тласъци за стопанската система. Много евентуално е Конгресът да не гласоподава толкоз съществено понижение на налозите, каквото обещаваше Доналд Тръмп, защото политическите партии се стремят да понижат тежестта върху бюджета, където към момента има голям недостиг.

Акциите в Европа също се движеха нагоре под въздействие на стопански вести, които не престават да демонстрират усъвършенстване в огромните страни като Германия и Франция. Еврото отстъпи няколко цента по отношение на $ през седмицата и това тласъци покупките на акциите на експортьорите от огромните европейски пазари.

Напрежението към референдума в Каталуния не докара до сериозен спад на испанската борса. Реакцията на пазара даже е слаба, като показателят на борсовата търговия в Мадрид падна с по-малко от % в понеделник.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР